De hvite nyanser

Se alle de hvite nyansene, og se hvordan du velger den helt riktige hvite nyansen til din bolig.

Ulike hvite farger og hva de kan

Hvis du er som de fleste nordmenn, har du hvite vegger i ditt hjem. Men hvilken hvit? Det er faktisk stor forskjell på de hvite nyansene og på hva de gjør med vår innredning. 

RAL 9010 

Dette er industriens svar på hvit. Hvis man skal ha sprøytelakkerte gulvpaneler, eller man kjøper et annet hvitt element til boligen som for eksempel skapdører, er det stor sannsynlighet for at det man får er RAL 9010. Hvis man maler veggen med råhvit opp mot et panel som er av RAL 9010, blir man neppe veldig glad for resultatet. Råhvit vil få RAL 9010 til å se trett og gulaktig ut. RAL 9010 inneholder like mengder av pigmentene Umbra og Oksidgul. Tonen er lys og varm, med et tydelig gyllent preg. Husk å forklare for kunden at RAL 9010 er fargen på en bestemt hvitfarge, som Råhvit og Kalkhvit.

Fargeavvik er nesten uunngåelige. Hvis man skifter fra en blank til en matt maling og ser nøye etter, ser man nok en liten nyanseforskjell. Selv om begge heter for eksempel RAL 9010. Hvis man nå supplerer "RAL 9010-samlingen" med et sprøytelakkert panel, vil denne fargen sannsynligvis avvike fra originalen, bortsett fra hvis nyansen til den hvite fargen kommer fra samme produsent. Vær bevisst med bruken av kontraster, og bruk kontraster etter behov.

Råhvit  

Her får man et aktuelt og helt rent uttrykk. Råhvit passer med de fleste andre farger fordi den er nøytral. Og så er den noe av det lyseste vi klarer å produsere. Vær oppmerksom når du bruker den på store veggarealer med stort lysinnfall, effekten blir nesten som en voldsom hvitfarge. Råhvit er en hvit base tilsatt litt Umbra. Umbra tilfører varme på en nøytral måte. 

Motehvit

Motehvit gir et bløtt lys i rommet. Den bløte følelsen oppstår fordi nyansen er relativ mørk sammenlignet med de andre hvite nyansene. Det betyr for øvrig også at motehvit dekker svært godt, og er derfor veldig enkel å arbeide med. Utover Umbra inneholder motehvit også litt Oksidgul. Det gir et svakt gyllent skjær.

Kalkhvit

Hvis man er på jakt etter et antikt uttrykk, er kalkhvit den rette fargen. Som et papirark, som har blitt gulaktig av tid og sol. Vær oppmerksom på kunstlys i kombinasjon med kalkhvit, da det i noen tilfeller kan oppstå en grønnaktig refleksjon. Kalkhvit inneholder Umbra, Oksidgul og litt ren gulfarge. Det gir et eggeplomme- og kremaktig uttrykk. I våt tilstand ligner fargen en fristende eggelikør. Kalkhvit dekker svært godt, på samme måte som motehvit.

Galleri Hvit

Tvillingen til Råhvit, da de deler veldig mange egenskaper bortsett fra én ting: Galleri Hvit er kjølig, men Råhvit er varm. Her er altså det eneste alternativet til de populære kremaktige hvite nyansene: Den kjølige og stramme hvite nyansen.

Se fargene i vår fargekart 

I vårt  fargekart "at Home" finner et stort utvalg av hvite farger. Det er viktig å undersøke hvilken hvit du har på for eksempel vinduer, dører og paneler før du maler veggene hvite, for forskjellige typer hvit sammen gir et rotete inntrykk.

hvid_01

Flere artikler

cc_int16_wall_04

Innefarger

120 splitter nye farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.

Tips & triks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

 

 
Eilersen_promo

innefarger

Nye Eilersen-farger

Vi har enda engang samarbeidet med møbeldesignmerket Eilersen og skapt 3 nye fantastiske farger til Eilersen-fargepaletten.
boligstil_70Stil

Innefarger

6 råd om fargesetting

Ønsker du flere farger i hjemmet, men synes det er vanskelig å finne din fargepalett? Les våre 6 råd om fargesetting som viser vei til en mer fargerik bolig.
PaintWetInWet2

Videoguide

Slik maler du vegg og tak

Skal du male vegger og tak, kan du i vår video få gode tips til malearbeidet og -prosessen her.

Tips & triks

Malerulle

Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f.eks. sagmuggstapet, kan du velge en grovere rulle som avgir mer maling på veggen. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur.
colourcom_int16_livingroom_green

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.

Finn din nærmeste Flügger farve

map