Flügger-ansatte er opplært i fargepsykologi

For å hjelpe nordmenn med å finne den helt riktige fargen til hjemmet har Flügger oppkvalifisert 24 medarbeidere fra hele landet med etterutdanning i fargepsykologi og -sammensetning. Nå kan de gjøre det enklere for kunden å velge farger til hjemmet.

Flügger-ansatte er opplært i fargepsykologi

Med tusenvis av forskjellige fargenyanser å velge mellom kan det virke uoverskuelig å velge den nye fargen til hjemmet.

I bestrebelsen etter å gjør det enklest mulig for kunden, har fargespesialisten Flügger håndplukket 24 medarbeidere fra hele landet som får gjennomgå en etterutdannelse i fargepsykologi og -sammensetning. 

– Kundene våre har så mange muligheter når det gjelder fargevalg at det noen ganger kan virke forvirrende. Vi vil gjerne gi dem en god opplevelse, og derfor oppjusterer vi den faglige kompetansen, forklarer Gro Hege Hølås som er Regional Manager i Flügger. 

De 24 deltagerne på etterutdannelsen representerer 24 forskjellige butikker. De har fått dypere innsikt i hvordan farger påvirker oss mennesker og hvilken betydning lysmengden i rommet har for fargevalget.

Samtidig har de fått trening i å tenke på rommenes helhet, slik at de lettere kan gi råd om resten av innredningen, ikke bare fargene på veggene. 

Årstiden styrer fargevalget

Ifølge Camilla Mjelstad, som er butikksjef hos Flügger på Nesttun og en av de 24 deltagerne på etterutdannelsen, er det ofte på soverommet at kundene tør å leke mest med fargene.

De avslappede, hyggelige nyansene blir hyppigst valgt når boligens mest personlige rom skal formes.

– Årstidene har faktisk en overraskende stor innflytelse på hvilke farger vi velger til å pynte veggene med. Om våren er de lyse, luftige fargene, som rosa og grønlige nyanser, svært populære. Ut på høsten er det omvendt. Da er det dypere fargepaletter, som brun og blå, som er mest etterspurt, forklarer Camilla Mjelstad. 

Tre råd til fargevalg

Les under for å se hvilke tre råd den nyutdannede fargeeksperten har til fargevalg på soverommet:

  • Farger vekker følelser

Det kan være lurt å ta hensyn til grunnelementene i fagepsykologien når du skal velge farger til soverommet. Rosa farger fyller soveværelset med romantikk, trygghet og kjærlighet, og de er også gode, lyse farger å våkne opp til. Grønne og blålige farger har en beroligende og avslappende effekt. Disse nyansene gir deg en opplevelse av hvile og kjølighet, men det er viktig å passe på at den blå fargen ikke blir for sterk, siden kroppen din ellers kan forbinder den med dagslys.

  • Skap sammenheng i fargene

Det overordnede målet for innredningen på soverommet er at det skal gi og ro og balanse, og det er derfor viktig å bruke lignende farger på hele innredningen. Du bør unngå at klesskapet har én farge, gulvet en annen, sengen en tredje og veggene en helt fjerde. Velg heller sammen farger i lignende avdempede nyanser. De fleste farger kan likevel kombineres med grå og beige, som betegnes som sikre valg. 

  • Fargene skal passe til rommet

Soverommets størrelse og lysinnfallet har stor betydning for hvilke farger som vil fungerer i rommet. Store vinduer med rikelig lys gjør det mulig å velge mørke og eksklusive farger til veggene. Det samme gjelder for store, luftige rom. Til små rom med minimalt lysinnfall er det en god idé å holde seg til lyse farger. Hvis du også bruker soverommet som kontor eller hobbyrom, er dette nok en grunn til å velge lyse farger. De mørke fargene fremmer nemlig produksjonen av søvnhormonet melatonin, som gjør oss søvnige og klar til drømmeland. 

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Fargeforskjellene

Ønsker du å veksle mellom farger fra rom til rom på en elegant og harmonisk måte, må du passe på at fargeforskjellene er markante nok til at de faktisk oppleves.

Tips & Tricks

Fuktinnhold i treet

Treet skal være tørt nok, med maksimalt 15 % fuktinnhold - mål med en fuktmåler
Green Nature Promo

Innefarger

Gjør boligen din til en oase

Fargesammensetninger kan være vanskelige, og derfor ender det ofte med hvite vegger. Les hvordan du kan gjøre hjemmet ditt fargerikt med inspirasjon fra naturen.
Seacliff

Innefarger

Fargetips: Mal en vegg i stuen i en annen farge

Vil du gjerne male en vegg i en annen farge? Finn fargeinspirasjon til boligen her.

Fokus

Kombiner tapet og farger på barnerommet

Skap et kreativt miljø på barnerommet. Kombiner maling med tapet fra vår barnekolleksjon Little World, og skap et rom som innbyr til lek og kreativitet.
Colourcom

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.
Garage promo

Utefarger

En kjærlig hånd om garasjen

Hus og garasje behøver ikke ha samme farge for å utfylle hverandre.