Flügger og miljøet

Flügger er på en omfattende reise med sikte på å være en miljø- og energivennlig produsent av malervarer.

Reisen startet i 1970-årene, da Flügger bygde en ny fabrikk i Kolding som kun fokuserte på å produsere miljøvennlig, vannbasert maling. En del av reisen gikk ut på å skifte ut tungmetallholdige fargestoffer med nye, som fortsatt skulle være fargefaste og som kunne tåle utendørsbruk.

I 2005 ble produksjonen i Danmark og Sverige ISO 14001 sertifisert, i 2011 kom sertifiseringen av tapetproduksjonen i Polen, og sist kom sertifiseringen av malingproduksjonen i Kina i 2012.

De siste årene har fokuset vært på biocider, som i visse tilfeller kan være allergifremmende. I Flügger ligger vi i forkant av utviklingen, og de fleste produktene til innendørs bruk har Ecolabel, som er brukernes objektive mål for om det kan foreligge helsefare ved å bruke produktet.

Flügger har fokus på å merke og deklarere våre produkter, så våre kunder kan være sikre på hva produktene våre inneholder – også når dette krever mer informasjon enn hva lovgivningen foreskriver. Flügger har dessuten skjerpet sine egne krav til hvor mye MI selskapets produkter skal inneholde.


Finn din nærmeste Flügger farve

map