Wood Tex-spann skal heretter være laget av resirkulert plast

Vi prøver hele tiden å redusere miljøpåvirkningen som følge av virksomheten vår. Derfor tester vi i øyeblikket malingspann av 50 % gjenbrukbar plast.

Våre nåværende spann er produsert av 100 % ny plast, som ikke er gjenbrukt, men for å redusere plastforbruket, tester vi nå en ny type spann laget av 50 % resirkulert plast.

I første omgang tester vi spannene på vår populære beis 04 Wood Tex Dekkende, men ambisjonen er at all vannbasert trebeskyttelse skal produseres i den nye typen spann i løpet av 2020.

Mindre ny plast, samme kvalitet

Med den nye typen spann reduserer vi forbruket av ny plast med ca. 50 000 kg i året.

Dessuten er det viktig å understreke at du ikke får noe dårligere malingspann fordi det er av 50 % resirkulert plast. Den nye typen spann er nøyaktig like holdbar som den nåværende.

I tråd med FNs bærekraftsmål

En reduksjon av plastforbruket er i tråd med FNs bærekraftsmålnr. 12 for bærekraftig forbruk og produksjonsformer.

Her må virksomheter som Flügger bidra ved å redusere vårt klimaavtrykk - f.eks. ved økt gjenbruk av plast.

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger, er svært oppsatt på å få plastforbruket ned.

«I Flügger ønsker vi å støtte en grønn samfunnsutvikling, og de siste årene har vi derfor arbeidet med å skape produkter som blir stadig mer skånsomme for miljøet - og her har vi blant annet fokus på plastforbruket», forteller Jimmi Mortensen og fortsetter:

 «For å minimere bruken av plast sluttet vi i juni 2019 med å utlevere gratis plastposer til kundene våre, og det er derfor et naturlig ledd for oss å undersøke hvorvidt det finnes mer miljøriktige alternativer for våre tradisjonelle emballasjer».

Vi håper at både profesjonelle og private kunder tar godt imot det nye tiltaket.