Maling til gjerde

Maling til gjerde

Har du funnet din farge til gavl, gjerde og takskjegg?

Her ser du våre mest populære farger til treverket rundt huset ditt. Hvis du vil prøve deg frem og fargelegge treverk, trykker du ’Se flere farger’ og prøver vår store fargevelger.

Her på siden får du også inspirasjon, veiledning og how to-guides til hvordan du best vedlikeholder og passer på det som danner rammen rundt boligen din.

Flere artikler

Tips & Tricks

Vedlikehold er halve arbeidet

Vedlikehold treverket, så slipper du å male oftere enn nødvendig. Gjennomgå treverket hvert år, vask ev. overflatene med vann for å få bort skitt. Overflater som er særlig utsatt for begroning (det grønne), kan du vaske med Flügger facade anti-green, som forebygger mot dette.

Tips & Tricks

Utgangspunkt til fasadenfarger

Skal du bare male om fasaden? Bruk fargen på vinduene som utgangspunkt, og finn en farge til fasaden som passer til

Tips & Tricks

Forarbeidet er halve veien til sunt tre

Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.

Tips & Tricks

Luftfuktigheten

Vær oppmerksom på at luftfuktigheten varierer i løpet av døgnet. Treet kan kanskje ikke tørke i løpet av natten hvis det er fuktig i været

Tips & Tricks

Begroninger på treverket

Begroninger skal vaskes helt av med et middel som f.eks. Flügger Antigreen. Selv om du sliper overflaten og det ser ut som begroningen er borte, sitter den fortsatt i treet og vil fortsette å bryte ned treet under malingen. Derfor er avvasking så viktig.
paint wood

Videoguide

Slik maler du utendørs treverk

Slik maler du trefasade, garasje, gjerde og annet treverk. Se videoen og få gode malertips.

Uteprosjekter

Vær og treverk: Når er det best å male utendørs?

Er du i tvil om når på året det er aller best å påføre trebeskyttelse? Se hvilke forholdsregler du skal ta med hensyn til været når treverket utendørs skal påføres trebeskyttelse.
Paint Wood

Slik maler du utendørs treverk

Få gode tips til hvordan du maler trefasaden, garasjen, gjerdet m.m. Se Flügger farves videoguide og du er godt forberedt til ditt utendørs maleprosjekt.

Videoguide

Slik rengjør du trefasaden

Et rent treverk er viktig for malingens evne til å feste seg optimalt.

trebeskyttelse

Treolje med farger til terrassen, hagemøbler m.m.

Treolje er et naturlig valg når terrassen eller hagemøblene begynner å bli slitt. Du kan få treolje i mange forskjellige farger, så treverket kan matche stilen i resten av hjemmet.
Sjekk utendørs treverk

Trinnvis veiledning

Sjekk utendørs treverk

Sjekk selv om vinduer, dører, treterrasse, gjerde m.m. er slitt og trenger trebeskyttelse. Se hvordan i vår videoguide.
Colorcom

Utefarger

Utefarger

Vi ser det som vår viktigste oppgave å hjelpe deg å finne frem til de fargene som passer best til deg og ditt prosjekt.
Olie Vand

Trebeskyttelse

Skal du velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse?

Når du skal male utendørs, kan du velge mellom vannbasert eller oljebasert trebeskyttelse. Finn ut hva du skal velge til ditt maleprosjekt.