Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Vindusmaling

Med vindusmaling kan du friske opp vinduer og vinduskarmer så de fremstår som nye og samtidig blir motstandsdyktige mot klimaet i hjemmet. Les mer om vindusmaling her.

12 produkter
Flügger Interior High Finish 5 - Tremaling
Fra kr 209
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Scandia Vannbasert kvistlakk
Fra kr 229
+ evt. lev. kostnader
Tilfredshetsgaranti Dekkevne
Flügger Vindusmaling - Wood Tex Window
Fra kr 359
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 12 produkter av 12

Hva er vindusmaling?

Vindusmaling er maling spesielt utviklet til maling av vinduer. Den skiller seg fra andre typer maling ved at den ikke bare fester seg til underlaget, men også gir en hard, slitesterk og motstandsdyktig overflate.

Det er derfor viktig å male med en maling spesielt utviklet for vinduer for det beste og mest holdbare resultatet i lengden.


Valg av vindusmaling

Når du skal male vinduer og vinduskarmer innendørs, er det først og fremst viktig å velge vindusmaling fremfor vanlig maling. Vindusmaling er nemlig spesielt utviklet for å kunne motstå det klimaet som er enten inne og ute. Vær derfor sikker på at du velger den riktige typen maling til akkurat ditt prosjekt.


Valg av farge på vindusmaling

Som med andre typer maling kan vindusmaling tones i tusenvis av farger. Mangler du inspirasjon til valg av farge, kan du ta en titt i våre fargekart eller online fargevelger. Skulle du være i tvil kan du også teste fargene hjemme med fargeprøver før du begynner å male.

Skal du skifte farge til hvite vinduer eller friske opp en hvitfarge, er det verdt å huske at hvite vinduer teknisk sett ikke er hvite. De har nemlig en helt spesiell fargekode. Ofte er en standard farge fra produsentens side, kaldet Bomull S 0502-Y brukt. Vi toner naturligvis også denne fargen.


Før du begynner å male vinduene

  • Et godt forarbeid betyr mye for det ferdige resultatet. Fjern derfor all løstsittende trebeskyttelse, maling og/eller nedbrutte trefibre. Det kan enkelt gjøres ved å rense og slipe overflaten med rens og sandpapir.
  • En god grunning er viktig for å øke holdbarheten, dekkevnen, beskyttelsen mot fukt og hemming av mugg- og soppvekst på det endelige resultatet. Etter rensing og sliping av vinduene skal treverket behandles med grunnolje. Deretter gis vinduene to eller flere strøk med grunning for en optimal holdbarhet og beskyttelse.
  • Husk å dekke godt til på møbler, gulv eller annet som står i nærheten av der du skal male, så unngår du uønskede flekker.

Vindusmalingens hurtige tørketid

Sammenlignet med andre typer maling tørker vindusmaling svært raskt. Det gjør arbeidet veldig praktisk, da du kan male flere strøk på samme dag. Du kan derfor også raskt lukke vinduene igjen etter du er ferdig med å male. Men husk å sjekke at vinduene er helt tørre, så unngår du at de klistrer seg fast.