Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gamle hagemøbler? Gi de nytt liv med treolje

Uansett hvordan du vrir og vender på det, kommer det en tid da hagemøblene begynner å se slitte og slitne ut. Slitasje og dårlige værforhold er ofte to av de største synderne når det kommer til hagemøbler.

Men med en god oljebehandling kan du shine dem opp til et nivå slik at de fremstår (nesten) som nye, noe som også er en løsning som er billigere enn å kjøpe et helt nytt møbelsett.

Når det kommer til hagemøbler er det mange alternative behandlinger du kan velge. Ønsker du å bruke en treolje kan du velge mellom to vannbaserte typer, Flügger Wood Tex Wood Oil og Flügger Wood Tex Wood Oil Impredur, og én oljebasert treolje, Flügger Wood Oil Classic. Alle treoljene kan velges i ulike farger, noe som kan være en fordel da treolje med farge beskytter bedre mot UV-stråling.

Les mer om vann- og oljebasert treolje her.

En litt alternativ, men minst like fornuftig løsning, er å male hagemøblene med vindusmaling (Flügger Window). Vinduer og hagemøbler har samme krav til maling; den skal være motstandsdyktig mot vær og vind, tåle solens varme stråler og tåle mye berøring - alle egenskaper som Flügger Window har.

 

Forny hagemøblene med en vakker farge

De fleste velger selvsagt fortsatt å male hagemøblene i en klassisk transparent treolje, men det er faktisk en økende tendens til å gi dem litt farge. Og det er faktisk flere fordeler ved å velge en farget treolje fremfor den gjennomsiktige.

For det første beskytter fargen i treoljen mot solens UV-stråler, slik at du unngår skader i treverket på sikt. Samtidig er våre farger for treoljene vakre, dempede nyanser som flyter godt sammen med treverket. Du kan også velge å male alle treoverflater i samme farge for å gi terrassen og hagemøblene et felles tema.

Slik maler du hagemøblene

Les videre under, hvor vi gir deg en rask guide til hvordan du maler hagemøblene:

  • Rengjør hagemøblene grundig med Hardwood Cleaner. Fjern begroinger og smuss før du fortsetter.
  • Slip hagemøblene med fint sandpapir for å sikre at malingen fester seg bedre. Husk å fjerne støv etterpå.
  • Påfør en grunning. VIKTIG: Dette gjelder kun hvis det er et gammelt møblement. Hvis du jobber med nye hagemøbler kan du hoppe over grunningen.
  • Velg om du vil male med en treolje (vann- eller oljebasert) eller en vindusmaling (Flügger Window). Det er ulike fordeler med alle (som at Flügger Window kan påføres med sprøyte), så det viktigste er at du velger en maling eller olje som du er komfortabel med.
  • Malingen påføres med pensel i 2-3 strøk. Sørg for å få med alle kriker og kroker når du maler slik at resultatet blir best mulig.