Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gi gulvlistene et løft med en passende maling

Fotlister er viktige og synlige deler av en døråpning, og derfor kan det være lurt å vedlikeholde dem slik at du får mest mulig glede ut av dem. Det kan være et dårlig syn hvis døren er pen og godt malt, mens fotpanelet og karmen er gammel og slitt.

Samtidig er det ikke lurt å velge samme maling til listverk og gerikter som du bruker til vegger og tak. Hvis du ønsker at ditt innendørs treverk skal vare så lenge som mulig, bør du skaffe deg en innendørs tremaling.

Her hos Flügger anbefaler vi enten en av våre Interiør Easy Finish eller Interiør High Finish maling. Begge malingstyper er perfekte for innendørs treverk, tåler regelmessig rengjøring og har utmerket dekkevne. Det er bare å velge glansgrad og farge, og så har du en maling som kan hjelpe gulvlister og gerikter til å vare i mange år.

 

Shine opp gerikten med en frisk og iøyenfallende farge

Når du skal male gulvlisten eller gerikten, kan du vurdere å gjøre det i en farge som dyåt i kontrast til de andre fargene i hjemmet ditt. Kontrastfarger er veldig fine i hjemmet, og kan gi innredningen din litt ekstra dybde og dynamikk.

Gerikten kan også males i samme farge som veggen, med sikte på at dør og vegg skal blande seg bedre, men hvis du skal male forskjellige overflater i samme farge, pass på at du bruker en maling som er spesielt egnet for hensikt. Veggmaling til vegger, takmaling til tak m.m.

Er gulvlistene slitte? Slik maler du dem

Hvis gulvlistene dine ser litt slitte ut, kan det være på tide å gi dem et nytt strøk med maling. Husk at god og grundig forberedelse alltid er lik et vakkert sluttresultat.

  • Dekk til stikkontakter og gulv for å unngå unødvendige malingsflekker.
  • Fjern all gammel maling eller lakk som er brukt tidligere.
  • Slip gulvlistene for å lage en jevn overflate som vil absorbere malingen.
  • Påfør en primer på gulvlistene.
  • Mal gulvlistene dine med en pensel som passer til tykkelsen på gulvlistene. På denne måten blir resultatet mer enhetlig og ryddig.