Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Finn riktig trebeskyttelse til boden

En bod kan være en fantastisk oppbevaringsplass for alt fra hagemøbler, hageredskaper, gressklippere, uteleker osv. Derfor er det viktig at den vedlikeholdes tilstrekkelig fra tid til annen slik at treverket ikke råtner eller blir tilgrodd med alger.

Det er lurt å bruke en god grunning på boden før du maler over med trebeskyttelse, eventuelt Flügger 01 Wood Tex Grundolie, som trenger inn i treverket og sikrer god vedheft og beskytter mot mugg og sopp.

I tillegg må du velge en passende trebeskyttelse. Hos Flügger har vi mange forskjellige gode trebeskyttelser av høy kvalitet, for eksempel Flügger 04 Wood Tex Opaque, som har en forventet holdbarhet på 12 år. I tillegg gir den treverket en værbestandig overflate med god holdbarhet og glans- og fargestabilitet.

 

Finn riktig farge til boden

Trebeskyttelsen fra Flügger finnes i mange ulike farger, så du trenger ikke begrense deg til sort eller hvitt. Ønsker du å gi treverket litt mer farge, kan du enkelt navigere i vår fargevelger som du finner under hvert produkt.

En fin og frisk farge er også en god mulighet til å gi boden nytt liv, så det er verdt å ta med i vurderingen når du skal velge farge.

Boden min trenger en kjærlig hånd - hva gjør jeg?

Ingen grunn til bekymring!

Hos Flügger er vi eksperter på trebeskyttelse. Derfor vil vi guide deg gjennom en enkel og smertefri prosess, som vil sende din gamle bod gjennom en vakker og ugjenkjennelig transformasjon.

Vennligst les veiledningen grundig før du starter.

  • Bruk en fuktmåler for å sjekke om det er for mye fukt i treverket. Fuktighetsinnholdet må være under 15%. Når du skal male boden bør du velge en dag hvor det har gått ca. en uke siden det regnet sist
  • Fjern alger og mugg med en algefjerner.
  • Fjern løs maling fra treverket. Bruk en malingsskrape egnet for treverk. Følg kun dette punktet hvis treverket har vært malt tidligere.
  • Rengjør fasaden med en utendørs trerens og vask deretter med vann. Slip over med sandpapir når treverket har tørket.
  • Påfør en grunning. Dette vil sikre bedre vedheft når du skal male over med trebeskyttelse.
  • Dekk utsatte flater med maskeringstape som ikke skal få maling på seg, f.eks. vinduer.
  • Påfør trebeskyttelsen du har valgt. Bruk en pensel som er ca. like bred som bredden på plankene. Start med å male på toppen og jobb deg nedover. Når det første strøket har tørket helt, kan du påføre andre strøk.