Flügger og miljøet

Flügger er på en omfattende reise med sikte på å være en miljø- og energivennlig produsent av malervarer.

Reisen startet i 1970-årene, da Flügger bygde en ny fabrikk i Kolding som kun fokuserte på å produsere miljøvennlig, vannbasert maling. En del av reisen gikk ut på å skifte ut tungmetallholdige fargestoffer med nye, som fortsatt skulle være fargefaste og som kunne tåle utendørsbruk.

I 2005 ble produksjonen i Danmark og Sverige ISO 14001 sertifisert, i 2011 kom sertifiseringen av tapetproduksjonen i Polen, og sist kom sertifiseringen av malingproduksjonen i Kina i 2012.

De siste årene har fokuset vært på biocider, som i visse tilfeller kan være allergifremmende. I Flügger ligger vi i forkant av utviklingen, og de fleste produktene til innendørs bruk har Ecolabel, som er brukernes objektive mål for om det kan foreligge helsefare ved å bruke produktet.

Flügger har fokus på å merke og deklarere våre produkter, så våre kunder kan være sikre på hva produktene våre inneholder – også når dette krever mer informasjon enn hva lovgivningen foreskriver. Flügger har dessuten skjerpet sine egne krav til hvor mye MI selskapets produkter skal inneholde.