Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Flügger og miljøet

Flügger er på en omfattende reise for å bli en miljøvennlig malingsprodusent. Vi tror på verdien av å bevare og ta vare på fremfor å kaste og kjøpe nytt. Derfor utvikler vi produkter av høy kvalitet som forskjønner, fornyer og forlenger levetiden til vegger, treverk, møbler, husfasader og mye mer.

I mange år har vi fokusert på å utvikle produkter som er stadig mer skånsomme for mennesker og miljø, og vi har for lenge siden tatt et aktivt valg om å erstatte olje- og løsemiddelbasert maling med vannbasert maling. Allerede i 1970 bygde vi en fabrikk i Kolding i Danmark for utelukkende å produsere vannbasert maling, og i dag er 99 % av malingen, trebeskyttelsesmidlene, sparkelmassene og andre våtprodukter til både innendørs og utendørs bruk vannbaserte. Over 80 % er til og med sertifisert med enten Svanemerket og/eller EU Ecolabel. Men vi stopper selvsagt ikke her - vi fortsetter å forbedre miljø- og helseprofilen til produktene våre år etter år.

I tillegg til at vi arbeider for å redusere miljø- og klimapåvirkningen fra maling og relaterte produkter, jobber vi også hardt for å forbedre miljøprofilen til emballasjen, malingsverktøyet og tilbehøret vårt. Vi bytter for eksempel ut malingsspannene våre av plast med spann laget av min. 50 % resirkulert plast. Våre papplokk, rørepinner og de fleste trepensler er FSC-merket, og vi produserer penselskaft, malingsbrett osv. av 100 % resirkulert plast. Vi arbeider naturligvis også for å minimere miljø- og klimaavtrykket fra fabrikkene våre og har et spesielt fokus på å redusere fabrikkenes CO2-utslipp og avløpsvann, samt å sørge for at så mye som mulig av avfallet vårt blir resirkulert.

 


Høye ambisjoner for maling og miljø

I Flügger har vi høye ambisjoner og jobber hver dag for å utvikle både oss selv og bransjen i en mer bærekraftig retning.

Våre grønne mål for 2030 er å

  • produsere 100 % miljømerket maling
  • bruke 75 % resirkulert plast i emballasjen vår
  • ha en CO2-nøytral produksjon

Hvis du vil vite mer om bærekraftsreisen vår, kan du besøke www.flugger.com/koncern/csr/. 

Bærekraftig innovasjon

Vårt arbeid med bærekraftig innovasjon springer ut av et ønske om å redusere bruken av fossilbaserte råvarer og i stedet bruke råvarer som er biobaserte og/eller resirkulerte. Målet er å redusere karbonavtrykket til selve malingen. Reduksjonen skal dokumenteres gjennom en livssyklusanalyse, og løsningene skal etter hvert implementeres bredt i produktsortimentet vårt.

Tempoet i utviklingen avhenger naturligvis av tilgangen på de ønskede råvarene. Dette gjelder spesielt når vi også etterstreber at biobaserte råvarer skal være andregenerasjonsmaterialer, for eksempel avfallsprodukter fra matproduksjon. Vi ønsker ikke å bruke råvarer som brukes eller kan brukes som mat eller fôr.