Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Trappemaling

En trapp blir utsatt for mye slitasje over tid og kan derfor trenge til en oppfriskning i ny og ne. Med trappemaling får du ikke bare frisket opp trappen, men du har også mulighet til å skape et helt nytt uttrykk i hjemmet med en ny, flott farge. Les mer om trappemaling her.

5 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Brukbar etter 24 timer
Flügger Epoxy Gulvmaling 2K - Slitesterk epoxy maling
Fra kr 529
Matt
Blank
Glans
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 5 produkter av 5

Valg av trappemaling

Når du skal velge trappemaling anbefales det at du tar høyde for at forskjellige deler av trappen slites ulikt. Ønsker du å male trappen i samme farge kan du med fordel bruke samme maling på hele trappen. Det er dog verdt å vurdere å velge forskjellige typer trappemaling dersom du skal male trappen i forskjellige farger siden trappetrinnene er mye mer utsatt for hverdagens slitasje enn trappens tilbehør, som støttrinn, gelender, og lignende.

På trappetrinnene er det en god idé å male med gulvmaling. Det gir en slitsterk overflate som er motstandsdyktig for slitasjen som forekommer av normal bruk. Til mindre utsatte områder på trappen som ikke slites direkte, kan man male med en vanlig maling til treverk eller metall, avhengig av typen materiale trappen har.

Du kan også velge lakk til trappen, hvor treverkets naturlige åretegning og glød vil synes. Med lakk får du også en motstandsdyktig overflate.


Valg av farge og glans på trappemaling

Det finnes mange forskjellige farger til trapper innendørs. Det viktigste er derfor å finne en farge som passer til akkurat ditt hjem og det uttrykket du ønsker.

Du kan alltids velge å blande to eller flere farger, så trinnene får en egen farge, mens resten får en annen. Du kan også male trappen helt tradisjonelt i én farge. Velger du å male trappen i en hvitfarge er det lurt å bruke samme hvitfarge som dører, lister og karmer i nærheten. Ellers vil de hvite nyansenes undertoner bli fremhevet, som kan få resultatet til å se gulaktig ut.

Mangler du inspirasjon til fargevalget, kan du ta en titt i våre farvekart eller online fargevelger. Du kan starte med en oppstrøksprøve fra fargeprøver, hvis du skulle være i tvil om fargen.

I forhold til glansgrad vil en høyere glans gi en mer blank overflate, mens lavere glansgrader er mer matt. Det finnes flere ulike glansgrader å velge mellom. Vi anbefaler at du bruker en glans mellom 25-60, slik at overflatene blir lettere å rengjøre.


Tørketid for trappemaling

Det er veldig viktig å ta høyde for trappens tørketid, da trappemalingen skal få lov til å tørke godt og herde før du tar den i bruk. Etter du har malt siste strøk med trappemalingen bør du derfor vente et døgn før du begynner å bruke den. Trappemalingen vil dog først være gjennomherdet etter 4-5 uker. Inntil da vil trappen være ekstra sårbar for riper og skrammer. Sørg derfor for at trappen ikke blir brukt aktivt rett etter malejobben.


Slik maler du med trappemaling

Før du begynner å påføre trappemaling, er det viktig med et godt forarbeid.

 • Start med en grundig rengjøring, og rens trappen så smuss, støv, og fett fjernes. La trappen tørke helt før du går videre med i prosessen.
 • God tildekking av overflatene rundt trappen er viktig, så du unngår flekker fra trappemalingen på andre overflater. Dekk derfor både gulvet nedenfor og ovenfor trappen, og det samme med veggen langs trappen. Det samme gjelder naturligvis eventuelle deler av trappen du ikke ønsker å male.
 • Slip deretter trappen ned så du sikrer at grunningen hefter skikkelig. Hvis du ønsker å fjerne den eksisterende malingen eller lakken helt, kræves litt ekstra slipearbeid. Etter du har slipt ned trappen, må den gjøres igjen, så du fjerner alt slipestøvet.
 • Skulle trappen ha små skader eller hull, sparkles de med en egnet sparkelmasse. La det tørke godt og slip over. Du får dermed en helt jevn overflate og et meget flott, ensartet resultat til slutt.
 • Trappen skal grunnes før du maler med selve trappemalingen. Hvis trappen har kvister er det lurt å bruke en sperregrunn før selve trappemalingen. En god grunning med sperrende egenskaper hindrer gjennomslag fra kvister i den ferdigmalte trappen.
 • Når du skal male med trappemaling, er det lurt å starte med å male kantene med en liten pensel. De større overflatene som trappetrinnene kan du med fordel bruke en liten malerulle på. Stryk eventuelt over med en større pensel for en helt jevn overflate. Mal gjerne vått i vått, så du unngår å male over maling som er delvis tørr. Det vil gi et flottere og mer ensartet resultat.

Et godt tips er at du kan starte med å male annenhvert trinn, så du fortsatt kan gå opp og ned trappen mens du jobber. Da sikrer du at man ikke går på de nymalte overflatene mens de tørker og du unngår riper og skrammer.


Dette trenger du for å male trappen

 • Tildekking
 • Rengjøringsmiddel
 • Sparkelmasse
 • Sandpapir
 • Liten pensel
 • Liten malerrulle
 • Tremaling, metallmaling eller gulvmaling