Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tapetverktøy

Tapetverktøy omfatter et bredt spekter av ulike verktøy, som alle er til stor hjelp når du skal tapetsere. Med riktig tapetverktøy kan du gjøre tapetserings- eller opphengsjobben enklere. Enten det gjelder sagflistapet, designtapet, glassfiber eller glassfilt, vil det rette tapetverktøyet sørge for et vakkert og holdbart resultat.
14 produkter
Outlet
-25%
Cutterkniv
Fra kr 18,75
Ord. pris kr 25
+ evt. lev. kostnader
-25%
Cutterkniv
Fra kr 59,96
Ord. pris kr 79,95
-25%
Olfa Cutterkniv
Fra kr 81,75
Ord. pris kr 109
+ evt. lev. kostnader
-25%
6 x Prof. 18 mm Refill knivblad
Fra kr 67,46
Ord. pris kr 89,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
10 x Dragon 18 mm Refill knivblad
Fra kr 35,21
Ord. pris kr 46,95
-25%
Prem. Tapetbørste 3540 - Plast
Fra kr 156,75
Ord. pris kr 209
+ evt. lev. kostnader
-25%
Tapetsett
Fra kr 231,75
Ord. pris kr 309
-25%
Trykksprøyte 3 l - Flügger
Fra kr 81,75
Ord. pris kr 109
+ evt. lev. kostnader
Viser 14 produkter av 14

Hva er tapetverktøy?

Tapetverktøy dekker et bredt spekter av verktøy som brukes til tapetsering eller til montering av glassvev eller glassfilt. Valget av tapetverktøy avhenger av hva du skal sette opp, men som et minimum bør du bruke tapetsaks, hobbykniv, maleruller og -brett, linjal og pensel når du skal sette opp tapet, glassfilt og glassvev.

Det finnes også tapetverktøy som tapetskraper, tapetskrape eller tapetstripper til å fjerne gammel tapet.

Tapetverktøy du trenger for å montere tapet:

  • Hobbykniv
  • Tapetsaks
  • Malerulle
  • Malebrett
  • Tapetlinjal
  • Tapetbørste

Tapetverktøy du trenger for å fjerne tapet:

  • Tapetskraper
  • Tapetskriver
  • Tapetstripper

Hva brukes tapetverktøy til?

De ulike verktøyene i tapetverktøy har hvert sitt formål, som hver for seg gjør det enklere å fjerne gammel tapet og tapetsering og å sette opp glassvev eller glassfilt. Det finnes verktøy som du som et minimum må bruke når du skal fjerne gammel tapet og tapetsere for å oppnå et godt resultat.

Slik bruker du tapetverktøy for montering

Ved montering brukes en tapetlinjal for å måle riktig, og tapetsaksen brukes til å klippe til tapet, stoff eller filt slik at det passer til underlaget. Hobbykniven brukes under og etter monteringen, til å lage hull til brytere eller annet og til å skjære tapet, stoff eller filt langs karmer, lister og takkanter. Malerrullen og malingsbrettet brukes til å lime på tapetlim, og penselen brukes til å glatte ut tapet, vev eller filt for å unngå luftbobler under monteringen.

Slik bruker du tapetverktøy til å fjerne tapet

For å fjerne gammelt tapet kan du bruke forskjellige typer tapetverktøy. Valget avhenger av hvilken type tapet, glassvev og glassfilt som er satt opp, og hvor vanskelig det er å fjerne fra underlaget.

En tapetkutter kutter tapetet i mindre biter, mens en tapetstripper eller tapetskrape gjør at du kan fjerne tapetet fra overflaten ved å bruke det skarpe bladet til å løsne tapetet. En tapetskrape brukes ved å kjøre den over overflaten for å skrape i tapetet. Det kan være lurt å kombinere de ulike tapetfjernerverktøyene for å gjøre jobben enklere.