Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tavlemaling

Tavlemaling er en spesiell type maling som gjør det mulig å skrive og tegne på overflaten med kritt. Tavlemalingen lar deg sette et helt personlig preg på hjemmet, og er en god, kreativ løsning både til lek og organisering. Les mer om tavlemaling her.

1 produkt
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra kr 189
Matt
Blank
Glans
Viser 1 produkter av 1

Uendelige muligheter med tavlemaling

Med tavlemaling unngår du hull i veggene fra oppheng. Du kan også velge hvilken størrelse tavlen skal ha ut fra ditt eget ønske. Det behøver ikke kun være vegger som kan passe til et strøk tavlemaling. Du kan også male direkte på oppbevaringsbokser eller lage små skilt til grønnsakshagen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Med en tavlemaling i god kvalitet får du en vaskbar overflate som enkelt kan vaskes av med en fuktig klut - klar for mer lek og organisering.


Slik påfører du tavlemaling

  • Start alltid med en grundig rengjøring av overflaten før du starter. En ren og tørr overflate er det optimale utgangspunktet for et hvert maleprosjekt.
  • Puss eventuelle ujevnheter på overflaten med sandpapir og vask bort slipestøv. Hvis overflaten males over ujevnheter, vil det både synes og være en hindring for bruk av kritt på tavlen.
  • Før du starter bør du også ta høyde for tavlens størrelse. Maler du tavlemalingen på en vegg, er det en fordel å måle grundig med et vater.
  • Etter du har målt opp og funnet det beste stedet for den nye tavlen din, er det tid for å ramme inn tavlen med maletape. For å sikre en helt skarp kant på tavlen er det et god idé å male langs maletapen med veggens nåværende farge. Det vil gjøre at tavlemalingen ikke flyter inn under tapen, men holder seg innenfor tapens kant. La veggmalingen tørke i 30 minutter før du fortsetter.
  • Når kantene er tørre er du klar for å male det første laget med tavlemaling. For å sikre et flott og slitsterkt resultat, anbefaler vi at du maler 2-3 strøk. Husk også å ta av tapen før tavlemalingen er helt tørr. Da unngår du å fjerne det nye malingen med tapen og få ujevne kanter.

Hvordan fjerner man tavlemaling?

Ønsker du å fjerne tavlemalingen igjen, kan det enkelt løses.

Du kan fjerne tavlen ved å slipe ned veggen. Her er det viktig å slipe ekstra godt i kantene, så de ikke blir synlige når du maler over med ny veggmaling. For å være sikker på at alle synlige kanter og tavlemaling er fjernet, kan det være en god idé å først slipe med grovt sandpapir og deretter gå over med finere sandpapir.

Du kan også bruke en malingsfjerner som løser opp vannbasert maling. Tavlemalingen kan deretter skrapes av, men man må da regne med at malingsfjerneren også tar vekk underlaget tavlemalingen er påført på.

Når tavlemalingen er fjernet og det ikke er synlige kanter å se, renses overflaten for støv og smuss. Når overflaten har tørket skikkelig, er den klar til å males over i ønsket farge.


Gjør tavlen magnetisk

Skal du til å lage en tavle hjemmet med tavlemaling, kan du samtidig gi tavlen en ekstra funksjon med magnetmaling. På den måten kan du også henge opp magneter rett på den malte overflaten.

Magnetmaling er en alminnelig maling som inneholder jernpulver, som skaper en magnetisk effekt. Det gjør tavlen ekstra praktisk i forhold til organisering, men det gir også mulighet for å gjøre tavlen mer personlig og dekorativ med bilder og tegninger.