Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Spar tid og penger ved å male fliser

En rekke norske hjem, hovedsakelig de av eldre årgang, har en del overflater som enten er dekorert med fliser. Den største ulempen er at flisene fra den tid kanskje ikke lenger er like trendy, og i dag velger mange derfor å få dem fjernet. En slik totalrenovering kan imidlertid lett bli en dyr affære, derfor finnes det heldigvis et rimelig og økonomisk vennlig alternativ. I stedet for å fjerne dem, kan du ganske enkelt gi dem et strøk med maling.

Står flisene dine på kjøkkenet eller badet, kan du enkelt gi rommene et helt nytt utseende ved å male dem. Uansett om det er gulvene eller veggene som flisene er plassert på, kan du male dem. Er det et bad vil det være lurt å bruke våtromsmaling, på samme måte som området bak kjøkkenvasken også best serveres med slik maling.

 

Gi nytt liv til fliser med en frisk og livlig farge

Når du skal male fliser, enten det er på badet, kjøkkenet eller et helt annet rom, må du ta hensyn til hvilken farge som passer best til omgivelsene. En lys og frisk farge kan gi rommet ditt mye dybde og positivitet, mens en sort eller mørk nyanse kan skape et stemningsfullt rom.

Mange velger også å jobbe med kontraster, slik at de maler veggene i én farge og gulvet i en annen farge. Dette kan også få rommet ditt til å føles mer dynamisk og levende i stedet for at det hele er monokromatisk.

Malingens glansnivå er også viktig å vurdere. Malinger med en glansgrad over 50 er typisk svært enkle å rengjøre, da overflatene blir glatte, mens malingene som har en glansgrad under 50 er mer matte, noe som er en populær trend i mange hjem.

Hva skal man male fliser med?

Når fliser skal males, kreves det en slitesterk og fuktbestandig maling dersom du skal male i rom utsatt for vann og damp. Det eneste kravet er et solid forarbeid, som innebærer grunnrens og heftgrunn. Det er imidlertid viktig å dekke til riktig slik at du unngår at toalettet eller armaturet får malingssøl på seg. Det er utvilsomt en enklere og raskere måte å blåse nytt liv i de gamle flisene. Uansett hvor flisene er plassert, finner du et utvalg som passer for deg og dine behov hos Flügger.

Hvilken maling brukes i våtrom?

Ønsker du å male fliser i våtrommet eller selve våtsonen, for eksempel dusjnisjen eller badekaret, så kan det enkelt gjøres. Du maler ganske enkelt med en våtromsmaling, som Flügger 30 Våtromsmaling. Gi dine fliser nytt liv med en slitesterk maling hvor du kan bestemme fargen selv. Hos Flügger kan du velge mellom et uendelig antall farger og nyanser, slik at du kan nyte badet ditt med våtromsmaling.

Kan man male fliser med epoxymaling?

Du kan enkelt male gulvflisene dine på badet eller vaskerommet med epoxymaling, for eksempel Epoxy Gulvmaling 2K. Det krever imidlertid litt ekstra forarbeid, hvor flisene først skal pusses og deretter vaskes ned med eddiksyre eller Fluren 33. Du må sørge for at all smuss og kalkrester fjernes. Når flisene har tørket opp, skal det påføres en heftgrunn slik at epoxymalingen til slutt fester seg skikkelig. Til gjengjeld oppnår du en utrolig slitesterk overflate som er virkelig enkel å rengjøre og tåler harde rengjøringsmidler.

 

Ønsker du å male fliser på badet? Slik gjør du det:

  • Dekk til utsatte overflater med dekkpapp.
  • Rengjør flisene grundig med en grunnrens, eventuelt Fluren 37. Fliser på badet kan lett bli fettete som følge av såperester, kalkbelegg og lignende, så det er lurt å bruke ekstra tid på rengjøring.
  • Er det større hull eller lignende må du fylle hullene med sparkel og deretter pusse. Sparkelmassen må være helt tørr før du pusser.
  • Start med å påføre en god heftgrunn. I det lange løp vil dette garantere deg et bedre resultat siden malingen vil binde seg bedre på toppen av en heftgrunn. Vi anbefaler Flügger Interior Fix Primer, som sikrer optimal vedheft.
  • Når heftgrunneren har tørket kan du pusse med sandpapir.
  • Påfør første lag med våtromsmaling, vi anbefaler Flügger 30 Våtromsmaling som både hemmer mugg- og muggvekst og er lett vaskbar, med pensel og rull. Bruk rullen til de store flatene og børsten til kanter og hjørner.
  • Når første lag har tørket, anbefales det å slipe over igjen.
  • Påfør deretter andre strøk for å oppnå en så fin og jevn overflate som mulig.

Lykke til!