Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Trenger gavlen til en kjærlig hånd? Les mer her!

Hvis gavlen etterhvert fortjener litt oppmerksomhet, så må du kanskje gi treverket en runde med trebeskyttelse. Gavlen er en svært eksponert del av huset, som imidlertid kan bli svært vakker om den behandles regelmessig.

Utendørs treverk skal ideelt sett tåle litt av hvert for å stå imot vær- og klimaprøvelser. For å unngå sjenerende plager som mugg, møkk og alger bør du derfor male med en trebeskyttelse som både kan motstå dem og samtidig gi treverket ditt en vakker overflate.

Vi er eksperter på trebeskyttelse, derfor har vi også et bredt utvalg som du finner her.

 

Finn riktig farge til gavlen din

En vakker og godt malt gavl kan være med på å gi huset prikken over i-en. Men dette krever selvfølgelig at du velger en farge som passer til omgivelsene og huset. Noen velger å gå for store kontraster, slik at gavlen gir et friskt motpunkt til husets fasade, mens andre foretrekker et relativt ensartet utseende.

Det finnes ingen fasitsvar, men det kan være en god idé å starte med en av favorittfargene dine. En annen idé kan være å ta en tur i nabolaget for å hente inspirasjon fra naboens gavler.

Du finner vårt store utvalg av ulike farger under våre ulike produkter, hvor du bare må trykke 'velg farge'.

Noe du bør være oppmerksom på før du velger farge er om huset ditt er en del av et vernet område. Her kan det være lokale avtaler som gjør at fargene er bestemt på forhånd. Derfor bør du alltid undersøke krav til nyanser og fargekoder før du velger farge.

Slik maler du gavlen med trebeskyttelse

Som med alt annet utendørs treverk er det ekstremt viktig å vedlikeholde treverket siden regn, sludd, vind og snø kan være harde prøvelser for tre plassert på et utsatt sted. Det er også viktig at du velger å male en dag hvor det har vært tørt lenge og hvor værmeldingen lover sol i dagene som kommer.

Les vår guide til å male gavlen nedenfor:

 • Sørg for at treverket er tørt og bruk eventuelt en fuktmåler for å sjekke fuktinnholdet i treverket før du går i gang.
 • Rengjør overflaten av treverket grundig med et egnet rengjøringsmiddel (Fluren 37).
 • Slip underlaget med sandpapir og fjern alger, smuss og løs maling.
 • Velg en pensel som har samme bredde som treplankene du skal male. Dette vil gi et penere og jevnere sluttresultat.
 • Sørg for å male "vått-i-vått" - på den måten unngår du overlapping og får et mer ensartet utseende.
 • Påfør en grunning dersom treverket er ubehandlet for å sikre bedre vedheft og beskytte underlaget ekstra godt. Hvis treverket har vært behandlet tidligere, kan du hoppe over dette trinnet.
 • Når grunningen har tørket kan du velge din foretrukne trebeskyttelse.
 • Påfør malingen i jevne strøk - start øverst og jobb deg nedover.
 • Husk å male i samme retning som treverket - i dette tilfellet i vertikale linjer.
 • Følg samme teknikk fra start til slutt.