Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Panelmaling

Maling av panel kan gjøre mye med helhetsinntrykket i hjemmet. Mange hopper over maling av innendørs treverk når boligen skal friskes opp. Men med panelmaling kommer andre malte overflater som vegger og tak til sin rett, når panelen også er nymalt. Les mer om panelmaling her.

14 produkter
Flügger Interior High Finish 5 - Tremaling
Fra kr 209
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Scandia Vannbasert kvistlakk
Fra kr 229
+ evt. lev. kostnader
Flügger Trend Edition
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 14 produkter av 14

Valg av panelmaling

Når du skal velge maling til panel, skal du se på kategorien innendørs tremaling. Det finnes mange forskjellige typer panelmaling å velge mellom. Det gir deg mange muligheter til å sette et unikt preg på panelen i hjemmet. Mange velger å male det treverket i en farge. Man kan også påføre en hvitpigmentert maling, slik at panelet blir mer transparent og trestrukturen er synlig. Et annet alternativ er å velge panellakk eller beis.


Valg av farge og glans til panelmaling

Ofte velges en hvit farge til maling av panel, men det kan også gi et helt spesielt uttrykk når panel, dører og listverk males i samme farge som veggfargen. Du kan også skape et flott resultat ved å velge en farge som står i kontrast til veggfargen.

Det er viktig å vurdere hvilken glans man ønsker på panelen. Jo høyere glans man velger på malingen, jo mer glansfult/skinnende, blir det ferdige resultatet.

Du kan alltid finne inspirasjon til den perfekte fargen i våre fargekart eller online fargevelger. Skulle du være i tvil om fargen, kan det være lurt å starte med fargeprøver og se hvordan de farger passer inn i akkurat ditt hjem.


Slik maler du panel

 • Start alltid med en grundig rengjøring av panelen med en god rens slik at smuss og støv fjernes.
 • Det er en god idé å male med en grunning før du påfører tremalingen. Grunningen hjelper ikke bare med god dekk, men med en sperregrunn kan du også unngå at flekker og skjolder fra kvisten synes gjennom og ødelegger det ferdige resultatet.
 • Har panelet skader som små hull eller rift må disse sparkles med en spartelmasse egnet for treverk. Sparkelmassen har en kort tørketid, slik at du raskt kan gå over overflaten med slipepapir.
 • Når du skal i gang med selve malingen, er det viktig å male i treverkets retning og med lange penselstrøk. Mal vekselvis med et penselstrøk på overflaten av panelet og på kanten langs veggen. På denne måten skaper du en fin, jevn overflate mellom de to sidene.
 • Når malingen er tørr, slipes overflaten lett med fint sandpapir, slik at du har en fin jevn overflate igjen klar til andre runde med panelmaling. Husk å rengjøre etter sliping slik at det ikke legger seg slipestøv i det andre laget panelmaling.

Avhengig av hvilken farge du maler med, kan det være nødvendig å påføre et ekstra lag panelmaling for optimal dekk.


Dette trenger du for å male panel

 • Rengjøringsmiddel
 • Spaktelmasse for treverk
 • Sandpapir
 • Grunning
 • Innendørs tremaling
 • Pensel