Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Silikatmaling

Silikatmaling er en populær og mye brukt fasademaling i mange norske hjem - spesielt når det gjelder maling av sokler og fasader. Byggesteinene i silikatmaling er mineralske fargestoffer og kaliumsilikat som bindemiddel. Kombinasjonen gir en slitesterk og fuktbestandig overflate som tåler all slags vær, noe som gjør det til et svært kostnadseffektivt produkt. Les mer om silikatmaling her.
2 produkter
Flügger Facade Silikat - Silikatmaling
Fra kr 669
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Fasade Silikatgrunning - grunning
Fra kr 929
+ evt. lev. kostnader
Viser 2 produkter av 2

Når bør du male med silikatmaling

Silikatmaling brukes vanligvis bare på ubehandlede fasader. Den egner seg best på mineralske overflater, som murstein, puss og betong. En fordel med silikatmaling er at du får en svært diffusjonsåpen maling som kan males over flere ganger uten at det går ut over malingens vannavvisende effekt.

Vi anbefaler Flügger Facade Silikat, som har en forventet levetid på opptil 10 år og gir murverket ditt en levende og foranderlig overflate. Silikatmalingen finnes dessuten i et bredt spekter av farger, så du kan slippe fantasien løs hvis du ønsker å male sokkelen eller murverket i en frisk og annerledes farge.

I tillegg til utvendige fasader kan du også bruke silikatmaling i kjelleren. Kjelleren er i utgangspunktet et rom som alltid vil være veldig fuktig, og en silikatmaling kan enkelt lindre fuktigheten her.

Mange velger å male kjelleren med silikatmaling, mye fordi det er en av de mest diffusjonsåpne malingene du kan få tak i. En silikatmaling lar veggene puste og forhindrer at fukt blir fanget i veggen og danner begroing som mugg og jordslag.


Slik maler du fasaden med Flügger Facade Silikat

I guiden nedenfor går vi gjennom hvordan du maler fasaden din med silikatmaling (Flügger Facade Silikat). Husk å holde øye med værmeldingene - tørt vær er helt klart å foretrekke når du skal male med silikatmaling. Husk også at fasaden må være ubehandlet (evt. mineralske fasader, som kalkpuss og sementpuss) eller tidligere behandlet med silikatmaling. Ellers er det bare å sette i gang, følge veiledningen til punkt og prikke og nyte det endelige resultatet!

  • Sjekk fasaden grundig for hull og sprekker. Hvis det er porøse og ujevne områder i fasaden, bør disse repareres. Mindre skader kan du enkelt utbedre selv, men hvis det er store hull, sprekker osv. bør du ta kontakt med en fagmann.
  • Rengjør fasaden grundig med et fasaderengjøringsmiddel (Facade Clean 1). Fjern alger, mose og annen begroing.
  • Grunn fasaden med Flügger Facade Primer for å sikre optimal vedheft. Bruk pensel eller malerull.
  • Påfør Flügger Facade Silikat. Begynn med å male med pensel langs kanter, hjørner, vinduer og dører. Mal deretter de store flatene med en malerulle, gjerne med teleskopstang. Mal i lange strøk, og unngå å stoppe midt på en flate.

Kos deg med jobben.