Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Radiatormaling

Radiatorene i hjemmet kan med tiden få en del slitasje og miste sitt freshe uttrykk. Med radiatormaling kan du enkelt og raskt få dine gamle radiatorer til å fremstå som nye, hvilket gir hjemmet et friskt uttrykk. Les mer om radiatormaling her.

10 produkter
Flügger Interior Radiator Finish - Radiatormaling
Fra kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra kr 189
Matt
Blank
Glans
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrunning
Fra kr 239
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 10 produkter av 10

Valg av radiatormaling

Radiatormaling er en varmefast maling spesielt utviklet til bruk på radiatorer. Radiatormaling tåler konstant varmepåvirkning og kan tåle temperaturer opp til 80 grader.

Når du skal velge maling til dine radiatorer, er det derfor viktig at du velger en varmefast akrylmaling eller akryl emalje som er spesielt utviklet for høye temperaturer. Ved bruk av en annen type maling som ikke er laget for formålet, kan malingen med tiden gulne i overflaten på grunn av varmen.

Radiatormaling finnes både som spraymaling og flytende maling som skal påføres med pensel og malerulle. Valg av radiatormaling avhenger derfor av hva som er lettest å påføre til den typen radiator du skal male.

Nyere modeller har typisk en mer slett forside enn eldre modeller, hvilket gjør at du enkelt kan bruke en flytende radiatormaling som påføres med pensel og malerulle.

Spraymaling til radiatorer kan være en fordel for eldre radiatorer, hvor forsiden ofte er bølgete. Det gjelder både for påføring av grunning og selve radiatormalingen. Men vær oppmerksom på at konsistensen er mer flytende og derfor kan renne hvis du ikke holder god avstand til radiatoren.


Valg av farge og glans til radiatormaling

Velger du å male med en flytende maling og påføre med pensel og malerule, er utvalget av farger større enn spraymaling til radiatorer. Mangler du inspirasjon til valg av farge, kan du ta en titt i våre fargekart eller online fargevelger.

Når det kommer til glansen på radiatormalingen finnes det kun én glansgrad.


Slik maler du radiatorer

Et grundig forarbeid er viktig for enhver malerjobb. Det sikrer ikke bare et flott resultat etter siste lag med radiatormaling, men gir også bedre holdbarhet. Du gir dermed radiatorene i hjemmet de beste forutsetninger for å vare i lang tid.

 • Radiatoren skal rengjøres grundig slik at smuss, støv og fett fjernes. Husk å tørke over etterpå med rent vann, så alle såperester fjernes.
 • Skulle det være løse malingsrester på radiatoren, kan dette enkelt fjernes med en sparkelspade, skrape eller stålbørste.
 • Slip deretter overflaten fri for rust. Slipingen gjør også glatte og blanke metalloverflater matte, så malingen kan hefte godt.
 • Dekk godt til rundt radiatoren du skal male, spesielt hvis du skal spraymale. Alle skjøter tapes med malertape.
 • Gi radiatoren et lag med grunning før du påfører radiatormaling for å skape god vedheft. Skulle det fortsatt være områder med rust som er synlige etter sliping, kan du bruke en rusthemmende grunning på de utsatte områdene. På den måten sikrer du at det ikke utvikler seg ytterligere og slår gjennom den ferdigmalte overflaten.
 • Når du skal male med radiatormaling, kan det være en god idé først å starte med baksiden, hjørner, kanter og utskjæringer, og deretter male forsiden som det siste. Det er viktigt å male med lange og rolige strøk. Maler du med spraymaling, er det også viktig å holde god avstand, minst 25-30 cm fra radiatoren. Spray i tynne lag, så du unngår at malingen renner.

Det du trenger for å male radiatoren

Hva du skal bruke til malerarbeidet, avhenger av hvordan du vil male, mens forarbeidet er likt uavhengig av sluttprodukt.

 • Rengjøringsmiddel
 • Sparkel skrape, eller stålbørste
 • Sandpapir
 • Rusthemmende grunning
 • Grunning
 • Radiatormaling
 • Liten pensel
 • Malerulle