Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

En flott trapp fortjener den beste malingen på markedet

En trapp er en viktig og iøynefallende del av boligen. Den tar stor plass og mange kvadratmeter og er ganske naturlig utsatt for mye slitasje og trafikk opp gjennom årene. Derfor bør du også skjemme den bort med en maling som både er slitesterk og holdbar.

En god og solid gulvmaling er en ideell løsning for en trapp, da den tråkkes hyppig i hverdagen med travle trinn, og med Flügger Gulvmaling Akryl kan du alltid gi trappetrinnene muligheten til å vare i mange år. Denne malingen er motstandsdyktig mot slitasje og tilsmussing, samtidig som den tåler rengjøring, slik at du kan holde trinnene rene for støv og skitt.

For de områdene hvor det ikke er direkte slitasje kan du bruke en av våre Interiør High Finish malinger - de finnes i forskjellige glansgrader og farger, så du står fritt til å tilpasse den slik at den matcher eller står i kontrast til trinnene.

 

Gi trappen unik karakter med en vakker farge

La oss være helt ærlige. En trapp kan være et trist syn hvis den ikke vedlikeholdes. Derfor er det først og fremst en god idé å velge en maling som sikrer at trappen din holder i mange år. Og hvis du virkelig ønsker å gi trappen din et særpreg, bør du velge noen farger som gjør at den skiller seg ut.

Et populært eksempel på dette kan være å male trinnene i en farge, og de andre flatene i en annen farge, slik at du gir trappen en dynamisk og levende overflate. Kontraster er selvsagt alltid flotte – men i en trapp kan de noe helt spesielt.

Har du en farge som gjentar seg i hjemmet, kan det også være et vakkert syn å matche trappen i samme farge.

Maling av trappen - slik gjør du det

Nedenfor gjennomgår vi hvordan man maler en tretrapp. Vi anbefaler at du bruker Flügger Gulvmaling Akryl til trinnene og Interiør High Finish til de andre overflatene.

 • Dekk nærliggende overflater med dekkpapp. Når du maler en trapp vil du unektelig ende opp med å kaste bort mye maling på grunn av de mange kriker og kroker, så husk dette før du starter prosjektet.
 • Vask trappen grundig med egnet rengjøringsmiddel. Vi anbefaler Fluren 37, som kan gi deg en optimal overflate hvor malingen lett kan feste seg.
 • Fjern gamle malingsrester og slip deretter overflatene med sandpapir. Husk å fjerne slipestøv med en mikrofiberklut etterpå.
 • Er trappen ny bør du først grunne malingen med en grunning.
 • Hvis det er synlig kvist i trappen, bør du bruke en sperregrunn for å unngå at kvisten synes senere.
 • Er det større hull og ujevnheter bør du bruke sparkel. Husk at sparkelmassen må tørke helt og slipes før du maler.
 • Mal først de små listene og kantene med en pensel.
 • Du kan deretter male de store flatene med en malerrulle.
 • Til slutt males trinnene 2-3 ganger med ca. 8 timer mellom hvert lag.
 • Ca. 24 timer etter at siste lag er påført, kan trappen brukes. NB: unngå overdreven belastning de første ukene.