Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Magnetmaling

Magnetmaling inneholder jernpulver som skaper en magnetisk effekt. Med magnetmaling kan du derfor enkelt lage magnetiske overflader man kan henge magneter opp på. Slik lager man enkelt en oppslagstavle helt i eget design og mål.

Det gjør oppslagstavlen praktisk i forhold til organisering, men det gir også muligheten for å gjøre tavlen mer personlig og dekorativ med oppheng av bilder og tegninger. Les mer om magnetmaling her.

0 produkter
Ingen varer funnet

Hvor kan du male med magnetmaling?

Det er kun fantasien som setter grenser for kreativiteten rundt utformingen av oppslagstavlen din med magnetmaling. Det viktigste er at du påfører magnetmaling på en glatt overflate for å sikre at magnetene kan henge godt fast.

Med magnetmaling kan du male overflater som:

  • Tapet
  • Gips
  • Betong
  • Treverk
  • Sparklede overflater

Man har en rekke bruksområder med magnetmaling og du kan derfor skape din helt egne, dekorative oppslagstavle på mange forskjellige overflater.


Før du maler med magnetmaling

Før man begynner å male med magnetmaling anbefales som alltid godt forarbeid med rengjøring, sliping og grunning. Det er viktig med en glatt og jevn overflate. På den måten sikrer man god heft og holdbarhet for sluttresultatet, i tillegg til at magnetene henger bedre fast.


Slik maler du med magnetmaling

Magnetmaling er en slags primer som påføres før du maler overflaten ferdig med ønsket sluttmaling. Hvis det er en vegg du skal male bør du altså male med magnetmaling før du maler med selve veggmalingen.

For at forsterke den magnetiske effekten anbefaler vi å male minst 3 lag magnetmaling. Det kan være en god ide å male lagene med magnetmaling i forskjellige retninger så malingen og dens effekt blir jevnt fordelt på overflaten. Males lagene i samme mønster vil lagene få en ensartet overflate og effekten vil dermed ikke være like sterk.

Med et mer tilfeldig mønster sikrer du at overflaten er ordentlig mettet med jernpulver og unngår dermed områder på overfladen hvor magneten har problemer med å feste seg.

Det er dog verdt å vite at en malt overflate aldri vil ha samme magnetiske effekt som ekte metall. Derfor er det en god idé å bruke magneter som er litt kraftigere i styrke.


Kan magnetmaling fjernes igjen?

Magnetmaling kan absolutt fjernes igjen hvis du skulle få nye, kreative ideer. Det har sjeldent noen betydning at en vegg er en smule magnetisk, men ønsker du allikevel å fjerne den magnetiske effekten, kan du enten slipe ned overflaten eller male over. Ved å male overflaten med ytterligere lag med sluttmaling, minker den magnetiske effekten.


Kombiner magnetmaling med tavlemaling

For at oppslagstavlen skal ha enda flere funksjoner, kan du kombinere magnetmalingen med tavlemaling. Da kan du både bruke din nye tavle til magneter og til å skrive på. Igjen er det kun kreativiteten som setter grenser, og du får enda flere muligheter til å sette et helt personlig preg på oppslagstavlen til organisering og lek i hjemmet.