Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Akryl fugemasse

Akrylfugemasse brukes til nesten alle fuger og små reparasjoner av sprekker og spalter innendørs. Den kan også brukes på mange forskjellige materialer. Dette gjør fugemassen svært allsidig og er et godt hjelpemiddel før for eksempel maling. Akrylfugemasse er overmalbar, noe som betyr at du kan male direkte på fugemassen etter at den har tørket, slik at du kan skjule fuger og reparasjoner. Akrylfugemasse kan enkelt presses ut med en fugepistol og glattes ut for å få en vakker finish.
4 produkter
-25%
Flügger Wall Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 104,25
Ord. pris kr 139
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger H2O Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 119,25
Ord. pris kr 159
Viser 4 produkter av 4

Hva er akryl fugemasse?

Akrylfugemasse, også kjent som malerfugemasse, er en fugemasse som brukes til fuger mellom ulike typer overflater og til å reparere mindre sprekker og riss. I tillegg til å fuge og reparere, tetter fugemassen også. Den stenger luft ute og gir en lydisolerende effekt. Den gummiaktige konsistensen kan også gi en viss ettergivelse, slik at man unngår at det dannes nye sprekker eller riss.

Akrylfugemasse brukes ofte i forbindelse med maling, der fugene skal forsegles og deretter males over. Dette skyldes at akrylfugemasse, i motsetning til andre typer fugemasse, er svært godt malbar. Ved å male fugen unngår man også at fugen gulner eller falmer i fargen. Akrylfugemasse er svært slitesterk og er dessuten lett å bearbeide og glatte ut for å få en vakker finish.

Du finner akrylfuger i ulike farger som hvit, grå, svart, beige og brun.

Hvor kan akrylfugemasse brukes?

Akrylfugemasse brukes oftest til fuger mellom tak, vegger og gulv og til reparasjoner. I tillegg til baderom kan du bruke akrylfugemasse i alle rom innendørs, og den kan brukes på alt fra tre, betong, stein, murstein og puss.

Akrylfugemasse kan vanligvis bare brukes innendørs, men du kan også få akrylfugemasse til utendørs bruk. Hvis du bruker en akrylfugemasse utendørs, kan det være en fordel å male over fugemassen for å beskytte fugen og forhindre at fargen på fugen gulner eller falmer over tid.

Når du fuger med akrylfugemasse, er det viktig å ta hensyn til at maksimal fugebredde er 2 mm i fuger eller 5 mm ved skader for å sikre en god finish. Alternativt kan du velge å bruke sparkelmasse ved større skader, sprekker eller spalter.

Akrylforsegling kan blant annet brukes til materialene:

  • Tre
  • Betong
  • Stein
  • Teglstein

Akrylfugemasse eller silikonfugemasse?

Akrylfugemasse kan brukes til alle rom i huset, bortsett fra våtrom. I våtrom brukes i stedet en silikonfuge, som tåler fukt og temperatursvingninger uten å skade fugen.