Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Gulvmaling

Gulvene våre utsettes for mye slitasje med tiden. Med gulvmaling kan du enkelt gi slitte gulv nytt liv. Enten det dreier seg om husets tregulv eller betongulvet i garasjen, gjør gulvmaling det mulig å freshe opp de gamle gulvene på en effektiv måte.

Er det et tregulv som trenger nytt liv kan det være vanskelig å oppnå et fint, ensartet resultat kun ved å slipe ned overflaten. Man vil ofte kunne se gamle merker og synlig slitasje allikevel. Med den riktige typen gulvmaling av god kvalitet kan reparasjoner på gulvet enkelt skjules. Du får også et slitsterkt gulv, som du naturligvis kan velge i akkurat den fargen som du ønsker. Les mer om gulvmaling her.

15 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Brukbar etter 24 timer
Flügger Acryl Gulvmaling - betong og tre
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Brukbar etter 24 timer
Flügger Epoxy Gulvmaling 2K - Slitesterk epoxy maling
Fra kr 529
Matt
Blank
Glans
Flügger Betongsealer - Støvbinder for betonggulv
Fra kr 1 349
DETALE KABRIC Floor Smooth Prepare
Fra kr 1 479
DETALE KABRIC Floor Strongcoat Extra - gulvlakk
Fra kr 1 749
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 15 produkter av 15

Valg av gulvmaling

Når du skal velge gulvmaling er det først og fremst viktig å ta høyde for hvilket materiale gulvet har, og hvor mye slitasje gulvet utsettes for. Det er nemlig stor forskjell på aktiviteten og dermed slitasjen på gulvet i stuen, kjøkkenet, eller garasjen. Det samme gjelder dermed for valg av slitstyrke.

Der finnes flere typer gulvmaling - alle med forskjellige slitstyrker og til forskjellige typer gulv:

 • En vannbasert maling egner seg både til tregulv og betongulv. Vannbasert akryl gulvmaling er en slitsterk gulvmaling som anbefales til rom uten spesielle, funksjonelle krav med bruksbetinget slitasje og tilsmussing.
 • En vannbasert PU gulvmaling egner seg også til tregulv og betongulv. Den er svært slitsterk og anbefales til rom med middels funksjonelle krav, utendørs betong, beskyttet mot kontakt med vann, samt. bruksbetinget slitasje og tilsmussing.
 • Epoxy gulvmaling inneholder et svært sterkt bindemiddel som gjør at overflatens slitstyrke blir meget høy. Derfor brukes Epoxy ofte til gulv som skal tåle stor slitasje, slik som hobbyrom, verksted, garasje eller industrielle lokaler.

Valg av farge og glans på gulvmalingen

Gulvmaling gir ikke bare nytt liv i gamle gulv. Det gir deg også muligheten til å sette et helt personlig preg på rommet. Et malt gulv i lyse farger åpner rommet, mens mørke gulv samler rommet.

Ønsker du å male gulvet hvitt anbefaler vi å få tonet en hvitfarge, da den er mindre skjør.

Mangler du inspirasjon til fargevalget kan du benytte våre fargekart eller online fargevelger. Skulle du fortsatt være i tvil om farge, kan du alltids teste fargen med fargeprøver før du maler.

Gulvmaling til innendørs bruk kan også fås i forskjellige glansgrader. Det foretrekkes å vekge en gulvmaling med høy glans da de alltid vil utsettes for noe slitasje. Man skal riktignok huske at ved en ekstra høy glans kan riper og slitemerker ses tydeligere, og vil medøfre enda større krav til underlaget.


Tørketid for nymalte gulv

Nymalte gulv vil være det man kaller "støvtørr" etter 1-4 timer og gjenbehandlingsklar etter 4-8 timer. Når gulvet er helt ferdigmalt, skal gulvet tørke mellom 12-24 timer, aller helst 48 timer, før man begynner å sette møbler tilbake i rommet. Gulvet har en full herdetid på ca. 28 dager.


Slik maler du gulv

For å oppnå et flott, ensartet og jevnt resultat kreves et godt forarbeid. Sørg derfor alltid for å skape det beste underlaget, slik at malingen kan hefte godt.

 1. Start med å rengjøre gulvet grundig fritt for smuss, og støv da det kan forhindre malingen i å hefte optimalt.
 2. Slip gjerne gulvet så du har en ren og jevn overflate - spesielt hvis du skal male et tregulv. Slipingen kan enkelt gjøres med fint sandpapir. Hvis det er betongulv må en hardere sliping til, som vi anbefaler å overlate til en profesjonell aktør. Det kan derfor være enklere å påføre avretningsmasse hvis overflaten krever utjevning, mens små ujevnheter og hull kan fylles med sparkelmasse.
 3. Har gulvet nogle hull fra slitasje, kan disse sparkles for å få en fin, jevn overflate. Tregulv kan sparkles med en epoxy sparkel, og betongulv kan sparkles med en sementbasert sparkelmasse. Gi gulvet en siste runde med rengjøring slik at alt støv fra sparkel og slipning fjernes.
 4. For optimal vedheft av gulvmalingen, bør gulvet først grunnes. Påfør grunningen med en rulle eller en pensel, og start alltid med å male langs vegger og hjørner. Påfør i lange strøk og i den retningen gulvbreddene ligger. Er det betongulv som skal males, grunnes overflaten også med en forankringsgrunner.
 5. Når gulvet er tørt etter grunning, kan man gå i gang med å male gulvet. Påfør malingen på samme måte som med grunningen.
 6. Når du har påført første strøk maling skal gulvmalingen herde. Se på malingsspannet for nøyaktig tørketid før du maler andre strøk.

Dette trenger du for å male gulvet

 • Rengjøringsmidden og/eller trerens
 • Grunning
 • Sandpapir
 • Malertape
 • Pensel
 • Malerulle og rullespann
 • Teleskopstang