Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tregrunning

Tregrunning er et viktig trinn i behandlingen av treværk. Det gir treverkt et optimalt underlag for videre behandling, så man har de beste forutsetninger for et flott resultat og en god holdbarhet. Les mer om tregrunning her.

3 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Scandia Vannbasert kvistlakk
Fra kr 229
+ evt. lev. kostnader
Viser 3 produkter av 3

Hva er tregrunning?

Skal du male nytt treverk, er det viktig å starte malejobben med en god tregrunning. Det gjelder alle typer ubehandlet treverk, samt noen typer som har vært behandlet tidligere. Med tregrunning gir du ikke bare treverket de beste forutsetninger for et flott og ensartet resultat, men du gir det også et optimalt underlag til bedre vedheft og beskyttelse. Tregrunning gir deg dermed et mer holdbart resultat.

Når du skal klargjøre treverket til videre behandling, er det nettopp her tregrunningen gir de beste forutsetninger for sluttbehandlingen av treverket.


Tre typer tregrunning

Det finnes en rekke gode egenskaper i tregrunning som gir et mer jevnt og ensartet resultat samt en god vedheft av sluttbehandlingen. Det finnes tre typer grunninger til innendørs treverk:

  • Grunning til nytt treverk
  • Heftgrunn til tidligere behandlet treverk
  • Sperregrunn til treverk med gjennomslag eller kvist

Tregrunning til innendørs bruk

Hvis du skal male eldre tak med flekker eller skjolder, er det viktig å starte med grunning av treverket. Er det snakk om omfattende misfarging kan det være nødvendig med 2 lag grunning. Husk alltid å rengjøre grundig før man behandler med tregrunning.