Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Bordplateolje

Benkeplateolje kan friske opp selv de mest kjedelige og slitte trebenkeplatene i hjemmet ditt. Med benkeplateolje får du et vakkert og naturlig utseende, der treets årer og struktur vil fremstå klart eller med fargede pigmenter. Behandling med benkeplateolje gjør ikke bare overflaten enkel å vedlikeholde og rengjøre, men forlenger også benkeplatens levetid.
1 produkt
Flügger Bordplateolie
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Viser 1 produkter av 1

Hva er benkeplateolje?

En benkeplateolje metter treverket og gir det en herdet overflate som beskytter treverket mot smuss, skitt og fett. Treverk som er godt mettet med benkeplateolje, forhindrer at det oppstår sprekker og sprekker i treverket, og at vann trenger inn i overflaten og forårsaker skader. Dette er spesielt bra for kjøkkenbenkeplater, som er svært utsatt for vann og fett. Med sin smussavvisende overflate gjør benkeplateoljen også benkeplaten enkel å vedlikeholde og rengjøre.

Valg av benkeplateolje

Valget av benkeplateolje avhenger av hvilken type treverk du skal behandle, hvordan treverket er behandlet tidligere og selvfølgelig hvilken farge du ønsker å oppnå. Uansett hvilken benkeplateolje du velger, vil den mette overflaten og gjøre den vann- og smussavvisende, noe som sikrer lang levetid for treverket.

Med en vanlig benkeplateolje uten fargepigmenter fremheves treets naturlige glød og struktur. Denne typen benkeplateolje kan brukes på alle tresorter. Du kan også velge en benkeplateolje med fargepigmenter. Det finnes mange ulike farger å velge mellom, avhengig av hvilket treslag du behandler og hvilket utseende du ønsker. En benkeplateolje i hvitt eller med grå fargepigmenter kan brukes til lyse tresorter, mens en benkeplateolje med svarte pigmenter kan brukes til mørkere tresorter.

Hvor ofte bør du behandle med benkeplateolje?

Hvis du er i tvil om benkeplaten din trenger oljebehandling, kan du enkelt teste det. Alt du trenger å gjøre er å dryppe en liten vanndråpe på benkeplaten og se hvordan treverket reagerer. Hvis vanndråpen blir liggende på overflaten, er benkeplaten fortsatt mettet med olje og har fortsatt sin herdede overflate. Hvis vanndråpen renner inn i treverket, er det et tegn på at benkeplaten må oljemettes på nytt slik at den kan bli motstandsdyktig igjen.

Slik behandler du med benkeplateolje

Før du begynner å behandle med benkeplateolje, er det viktig å gjøre et lite forarbeid. Et godt forarbeid sikrer et optimalt resultat av behandlingen og et vakkert sluttresultat.

 • Hvis benkeplaten tidligere har vært behandlet med maling eller lakk, bør overflaten først slipes ned til bart treverk. Hvis benkeplaten tidligere har vært oljet, kan du enkelt friske opp overflaten ved å vaske den med trerens.
 • Uansett om du behandler nyslipt eller ubehandlet treverk med benkeplateolje, må du rengjøre treverket med trerens før du påfører benkeplateoljen.
 • Påfør benkeplateoljen med en pensel i et jevnt lag som dekker hele overflaten. Hvis det er tørre områder på overflaten, trenger benkeplaten et nytt strøk med benkeplateolje.
 • Det er en god idé å arbeide oljen inn i treverket med en lofri klut slik at treverket blir helt mettet med olje. Vi anbefaler 2-3 behandlinger for best resultat.
 • Tørk av overflaten for å fjerne overflødig olje og unngå at benkeplaten kleber seg til oljen eller ser fet ut etter at du er ferdig med behandlingen.
 • Merk: Kluter med benkeplateolje kan selvantenne, så de bør fuktes med vann eller destrueres etter bruk.

Det du trenger til benkeplateolje

 • Rengjøringsmiddel for tre
 • Sandpapir
 • Benkeplateolje
 • Pensel
 • Lofri klut