Trepleie

Trepleie dekker flere ulike typer behandling av tre. Det samme for dem alle er imidlertid at overflaten på treet er beskyttet, og blir mer robust, slitesterk og smussavvisende mot hverdagsslitasje. Samtidig forblir treets naturlige struktur og åremønster synlige.

Såpe og lut

Tresåpe kan også brukes for å gi treverk mye pleie og beskyttelse. Såpebehandlet tre lar treet skille seg ut med sin naturlige struktur og vakre helårsmønstre, mens tresåpen gir en smussavvisende film som beskytter overflaten. Tresåpe finnes i ulike varianter, som for eksempel gulvsåpe, som inneholder en rekke egenskaper som pleier og beskytter, som er viktige for vedlikehold og holdbarhet til ditt tregulv. Gulvsåpe finnes også i ulike varianter, avhengig av hvilken tresort du skal behandle og hvilket resultat du ønsker.

Lydebehandling kan også skape lyse treoverflater i boligen, hvor treets naturlige struktur og åremønster er synlig. Lut bidrar også til å forhindre gulning av treverket, slik at treet forblir lyst samtidig som treets vakre, naturlige spill bevares.

Lakk

Lakk er en trebehandling som gir overflaten en beskyttende film. Det gjør overflaten slitesterk og smussavvisende og beskytter dermed mot slitasjen som oppstår over tid. Som regel kan du behandle alle treslag med lakk dersom de er primerbehandlet, tidligere har vært lakkert, eller er ubehandlet.