Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Polyuretan, epoxy eller akryl - hvilken maling bør du velge til gulvet?

Det mangler ikke på alternativer når du skal velge maling til gulvet ditt. Spørsmålet er bare: hvilken? Det kommer imidlertid an på hvilke krav du har til malingen.

Er det betong- eller tregulvet i stua eller soverommet som trenger en oppfriskning, vil det nok være nok å male det med en vannbasert akrylmaling. Her anbefaler vi Flügger Gulvmaling Akryl, som egner seg til rom og gulv uten spesielle funksjonskrav, men som samtidig gir en slitesterk overflate. Malingen tåler også vanlig rengjøring, slik at du enkelt kan vri ut gulvmoppen når det er tid for vårrengjøring.

Er det derimot kjøkkengulvet eller lignende som trenger en oppfriskning bør du bruke vår vannbaserte PU (polyuretan) maling, Flügger Gulvmaling PU. Denne malingen danner en ekstra robust overflate, er hurtigtørkende og tåler tilsmussing og rengjøring. Den ekstra sterke overflaten gjør den ideell for gulv der det er betydelig trafikk, for eksempel et kjøkkengulv.

Trenger du derimot et gulvbelegg som tåler mye slitasje, for eksempel i kjeller, verksted eller garasje, bør du vurdere å male med epoxymaling. Epoxymaling, for eksempel Flügger Gulvmaling Epoxy, har også den fordelen at den inneholder et meget sterkt bindemiddel, som gjør at slitestyrken på overflaten blir meget høy. Flügger Gulvmaling Epoxy er også kjemikaliebestandig.

 

Gi gulvet nytt liv med en vakker farge

Bruker du en epoxymaling er det typisk ikke et stort utvalg av farger. På den annen side er belegget ekstremt effektivt og robust, og du vil ikke angre på valget av epoxymaling om du bruker den på garasje- eller verkstedgulvet.

På en annen side har du flere fargerike alternativer hvis du velger en PU-maling eller en akrylmaling, det vil si enten Flügger Gulvmaling PU eller Flügger Gulvmaling Akryl.

Med en av disse malingene kan du enkelt utforske vårt store utvalg av forskjellige farger og velge en nyanse som passer ditt personlige uttrykk og stil. Skal du for eksempel male et stuegulv, kan en lys farge virkelig gjøre underverker for atmosfæren i hjemmet.

Slik blander du epoxymaling (A-base og B-herder):

 • Epoxymaling er et to-komponent system, så du må blande dem sammen før bruk.
 • Begynn med å røre A-basen grundig.
 • Tilsett deretter B-herderen sakte mens du fortsetter å røre.
 • Fortsett å røre til de to delene er fullstendig blandet sammen.
 • Når systemet er blandet må malingen påføres innen en viss tid, ellers vil den begynne å herde på grunn av tørketiden.
 • Epoxymalingen kan påføres med en pensel eller en malerrulle.

 

Slik maler du med epoxymaling:

 • Sørg alltid for at overflaten er ren og fri for smuss og skitt før du påfører epoxymalingen.
 • Epoxymaling kan påføres med en pensel eller rulle.
 • Hvis du bruker en pensel, bør du starte med å male hjørnene og derefter jobbe deg inn mot midten.
 • Bruker du rulle kan du starte hvor som helst på overflaten. Bruk eventuelt forlengerskaft slik at du unngår en unødvendig ryggplager.
 • Epoxymaling tar vanligvis rundt 24 timer å tørke.
 • Deretter er gulvet klart til bruk.

 

Dette trenger du for å male med epoxymaling