Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tresåpe

Tresåpe frisker opp treverket innendørs og gir det rikelig med pleie og beskyttelse. Såpebehandlet treverk bevarer sin naturlige struktur og vakre årer, samtidig som såpen legger en smussavvisende film som beskytter overflaten.
3 produkter
-25%
Flügger Floor Varnish Clean & Care - Pleiesåpe
Fra kr 134,25
Ord. pris kr 179
-25%
Flügger Natural Wood Såpeolje
Fra kr 96,75
Ord. pris kr 129
+ evt. lev. kostnader
Viser 3 produkter av 3

Hva er tresåpe?

Tresåpe er en pleiende såpe som gjennom sin såpemetning gir overflaten en beskyttende film mot inntrengning av smuss, skitt, fett og væsker. I tillegg til den rengjørende effekten, metter tresåpen også treets porer og beskytter treverket mot uttørking gjennom sine pleiende egenskaper.

Tresåpe kan brukes til pleie og vedlikehold av gulv, møbler og trebord av ubehandlet, såpe- eller lutbehandlet treverk, uavhengig av tresort.

Velge såpe til treverk

Tresåpe finnes i to varianter, enten klar eller hvit. Valget avhenger derfor av hvilken type treverk du skal behandle og hvilket resultat du ønsker.

En vanlig impregnerende naturtresåpe kan brukes til alle tresorter, men brukes oftest til naturtre eller mørkere tresorter fordi den gir et lyst, gyllent utseende til treverket.

En hvitpigmentert tresåpe brukes til lysere tresorter og gir treverket en lys, hvitaktig overflate der treets naturlige årer fortsatt er synlige.

Når du behandler eik med hvitpigmentert såpe, bør du være oppmerksom på at treets garvesyre kan komme opp til overflaten under behandlingen. Dette er en naturlig reaksjon som vil gjøre overflaten litt mørkere. Garvesyren fra eik kan imidlertid fjernes fra overflaten ved å rengjøre med varmt vann eller trerens.

Slik behandler du med tresåpe

Før du begynner å behandle med tresåpe, er det viktig at overflaten ser helt tørr ut. Hvis du har rengjort overflaten på annen måte, for eksempel med trerens, er det derfor viktig å vente til treverket er helt rent og tørt før du påfører tresåpen.

  • Påfør tresåpen med en mopp eller en oppvridd lofri klut eller svamp i treets fiberretning. Arbeid såpen godt inn i treverket for optimal metning av overflaten.
  • Hvis det er en vanlig rengjøring med såpe, kan du bruke såpe bare én gang. Hvis du derimot skal mette treets porer med såpe, er det en god idé å gjenta behandlingen tre ganger i løpet av to dager før du bruker overflaten igjen.

Gjenta såpebehandlingen 4-6 ganger i året for godt vedlikehold og rengjøring av treoverflaten. Det kan også være lurt å bruke et trerensemiddel før såpebehandlingen hvis overflaten er veldig skitten.

Hva du trenger til såpebehandling av treverk

  • Mopp
  • Lofri klut eller svamp
  • Rengjøringsmiddel for tre
  • Såpe til treverk