SPAR 25 % PÅ ALLE FLÜGGER PRODUKTER
Tilbuddet gjelder til
24. feb. i butikk
25. feb. online
SPAR 25 % PÅ ALLE FLÜGGER PRODUKTER
Tilbuddet gjelder til
24. feb. i butikk
25. feb. online
 • ...

Dørmaling

Å skifte ut dine gamle dører i hjemmet kan være dyrt. Med dørmaling kan du friske opp de gamle dørene både enkelt og billig. Alt det krever er et godt forarbeid og den rette malingen til prosjektet. Les mer om dørmaling her.

15 produkter
-25%
Scandia Vannbasert kvistlakk
Fra kr 171,75
Ord. pris kr 229
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Trend Edition
Fra kr 231,75
Ord. pris kr 309
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra kr 141,75
Ord. pris kr 189
Matt
Blank
Glans
Outlet
-25%
Flügger Interior Magnetic Board - Magnetmaling
Fra kr 329,25
Ord. pris kr 439
Viser 15 produkter av 15

Valg av dørmaling

Når du skal velge maling til dører, skal du bruke en innendørs tremaling egnet for dører, karmer og panel. Med en akrylemaljert tremaling får du en svært fyldig maling med god dekkeevne og unngår dermed at malingen renner. Du kan også velge en alminnelig tremaling til dører, karmer og panel.


Valg av farge og glans på dørmalingen

Den mest tradisjonelle fargen når det kommer til dører, er hvit. Men det kan også gi en helt unik dynamikk i rommet hvis dørene males i farger. Spesielt hvis man maler dører, panel og karmer i samme farge som veggfargen. Du kan også skape en helt spesiell effekt ved å velge en farge som står i kontrast til veggfargen.

Når du skal velge en tremaling til dine dører, er det også viktig å overveie glansen. Ofte benyttes en halvblank maling, men det finnes mange forskjellige glansgrader som alle skaper et flott sluttresultat på maleprosjektet. Her gjelder regelen om at jo høyere glans du velger på malingen, jo mer glansfullt blir det ferdige resultatet.

Enten du ønsker å holde deg til tradisjonelle, hvite farger, eller går for et mer fargerikt uttrykk, kan våre fargekart eller online fargevelger hjelpe deg med inspirasjon til fargevalget. Skulle du være i tvil om fargen, kan du alltids starte med fargeprøver og se hvordan fargene passer inn i hjemmet ditt.


Slik maler du med dørmaling

Som med alt annet malerarbeid lønner det seg med godt forarbeid når man skal male dører innendørs. Dører er enklere å male når de er montert til karmen, da begge sider kan males på en gang. Selvom det kanskje kan virke lettere å ta dørene av hengslene og male dem liggende, vil det først og fremst være ekstra arbeid å ta dørene ned. Tykkelsen på malingsstrøkene vil også bli tykkere når dørene ligger, og du kan dermed risikere at dørene ikke passer inn i karmen igjen.

 • Først skal døren rengjøres grundig med en god rens så smuss og støv fjernes. Etter rengjøringen slipes dørens overflate og sidene med fint sandpapir. Husk å vaske over enda en gang slik at støvet fra pussingen fjernes.
 • Med en god grunning sikrer du at dørmalingen hefter godt til overflaten. Skal du male en mørk dør med en lys farge, vil grunningen også hjelpe med dekke over den mørke fargen.
 • Dersom det er synlig kvist på døren er det også anbefalt å behandle med en sperregrunn eller en kvistlakk. På den måten unngår du at det oppstår flekker eller skjolder etter kvistene i det ferdige resultatet.
 • Det kan være en god idé å slipe en ekstra gang etter det første laget med grunning slik at eventuelle ujevnheter jevnes ut. Puss gjerne over med sandpapir med 150-180 korn for et ekstra flott resultat. Husk alltid å vaske bort slipestøvet etterpå.
 • For at dørmalingen skal fordeles jevnt på hele overflaten brukes en rulle på tvers og på langs av døren i lange strøk. Avslutt med lange strøk med rullen på langs av døren, så eventuelle ujevnheter og spor etter rullen fjernes. Til dørens kanter og sider kan du med fordel også bruke en rulle. Har døren utskjæringer eller andre detaljer brukes en liten pensel.

Det skal du bruke til maling av dør

 • Rengjøringsmiddel
 • Sandpapir
 • Grunning
 • Malerulle
 • Liten pensel