Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Gulvlakk

Gulvlakk gir tregulvet en flott overflate, hvor treverkets naturlige struktur og åretegninger forblir synlige. Gulvets overflade blir både robust og slitsterkt mot hverdagens slitasje. Gulvlakk gir tregulvet en flott finish som samtidig sikrer en optimal holdbarhet og et gulv med lang levetid.
7 produkter
Brukbar etter 24 timer
Flügger Gulv Primer
Fra kr 399
+ evt. lev. kostnader
Brukbar etter 24 timer
Flügger Gulv Primer Hvit
Fra kr 399
+ evt. lev. kostnader
Brukbar etter 24 timer
Flügger Gulvlakk Ultramatt
Fra kr 399
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Brukbar etter 24 timer
Flügger Gulvlakk Halvblank
Fra kr 399
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Brukbar etter 24 timer
Flügger Gulvlakk Blank
Fra kr 399
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Natural Wood Boat Varnish - Båtlakk
Fra kr 319
+ evt. lev. kostnader
Viser 7 produkter av 7

Hva er gulvlakk?

Gulvlakk er en behandling til gulv som skaper en hinne på overflaten av gulvet. Dette sikrer at gulvet blir både slitsterkt og robust. Gulvlakken beskytter dermed gulvet mot slitasjen som oppstår med tiden og er et godt valg av behandling til gulv med funksjonelle krav.


Valg av gulvlakk

Du kan som utgangspunkt behandle alle tresorter med gulvlak hvis de er behandlet med grunning, er lakkert tidligere, eller er ubehandlet.

Der er riktognok noen forholdsregler man bør vurdere ved helt spesielle tresorter. Er gulvet tidligere behandlet med hvitpigment, såpe- eller lutbehandlet, må man starte med å slipe gulvet så man får en helt ren og ny overflate til behandlingen med gulvlakk.


Valg av farge og glans

Ønsker du at gulvet skal ha en farge, kan det være en god idé å male gulvet før behandlingen med gulvlakk. I forhold til valg av glans, kan du velge mellom forskjellige glansgrader. Akkurat som med andre typer maling og lakk gjelder regelen for glans, namlig at jo høyere glans, jo mer blankt blir sluttresultatet. Mens lavere glansgrad gir en mer matt overflate. Til gulvlakk kan du velge mellom ultramatt, halvmatt, matt, halvblank, eller blank.


Slik behandler man tregulv med gulvlak

Før man går i gang med behandlingen, må man sjekke hvordan gulvet har vært behandlet tidligere, dersom det ikke er ubehandlet. Det vil nemlig ha stor betydning for forarbeidet som er grunnleggende for et flott, optimalt og holdbart resultat.

 • Rengjør gulvet ved å støvsuge og påføring av trerens, slik at alt smuss, støv og fett fjernes.
 • Man kan med fordel vaske gulvet til slutt med vann tilsatt en liten mengde fortynnet eddiksyre, slik at både kalk og såperester fra rengjøringen fjernes helt.
 • La gulvet tørke helt og vent gjerne til dagen etter med videre behandling.
 • Påfør gulvlak med en pensel langs gulvets kanter og hjørner, og bruk deretter en malerrulle til de store områdene. Du kan med fordel bruke en teleskopstang til malerullen. Det vil gjøre det lettere å rulle med lange, jevne strøk.
 • Påfør gulvlakk i treverkets lengderetning og ta gjerne flere gulvbredder av gangen, så man unngår overlapping. Tilpass valg av verktøy ut fra typen gulv. Er det mange ujevnheter er det en fordel å bruke en pensel, mens en stor malerulle med kort hår vil være optimal til et jevnt gulv. Etter ferdigbehandling med gulvlakk skal gulvet tørke i ca. 12 timer.
 • Etter gulvets herding, slipes overflaten lett med sandpapir og vaskes fritt for slipestøv før man går løs på andre strøk. Gjenta enda en gang hvis du ønsker å behandle gulvet en ekstra gang.

Dette trenger du for å påføre gulvlakk

 • Egnet rengjøringsmiddel
 • Eddiksyre
 • Pensel
 • Malerulle
 • Teleskopstang
 • Sandpapir