Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gi veggene nytt liv med en vakker og spennende farge

Vurderer du å gi veggene nytt liv med en frisk og spennende farge? Trenger hjemmet ditt noe nytt og annerledes? Kanskje du bare trenger å friske opp favorittfargen på veggen med en god veggmaling? Uansett hvordan du vender på det, er veggene i et rom et naturlig blikkfang, som skal danne en hyggelig og vakker bakgrunn for interiøret. Derfor er det veldig viktig at du velger en maling som tåler slitasje, er mottakelig for rengjøring og kan vare i mange år.

Nedenfor trekker vi frem noen produkter som er ideelle hvis du trenger å gi veggene dine en frisk overflatebehandling. Våre mest populære produkter for vegger er Dekso eller Flutex Pro, som finnes i ulike glansgrader, avhengig av hvor mye gjenskinn og lys du ønsker i rommet. Alle produkter innenfor de to merkene tåler rengjøring, slik at du enkelt kan vedlikeholde overflatene regelmessig.

Vær alltid oppmerksom på hvilken type overflate du arbeider med, da for eksempel trevegger og vegger i våtrom kan ha spesielle behov.

 

Prøv en annerledes farge på veggene

Når du skal velge farge på veggene inne, er det noen ting du bør vurdere, for eksempel hvilket rom som skal males? Skal du male soveromsveggene bør du bruke en maling i matt glans, slik at du slipper irriterende gjenskinn, og kanskje til og med velge en mørk nyanse, slik at du kan skape en dyp og koselig atmosfære. Mørke farger er det mest behagelige å sove i.

Du bør også velge en farge som gjenspeiler din personlige stil. Kanskje du vil leke med kontraster og gi taket en farge og veggene en annen. Har du en farge som gjentar seg i møbler og innredning, kan du også velge å matche denne fargen på veggene.

Til syvende og sist er det viktigste at du velger en farge du er komfortabel med og som gir rommet ditt en fin og hyggelig atmosfære der du kan slappe av.

Slik maler du veggene i et våtrum

Når du skal male veggene i et våtrom, det vil si typisk bad, er det viktig at du velger en våtromsmaling som kan beskytte rommet mot fukt og mugg. Siden det typisk er mye vann og ikke alle våtrom har mulighet for direkte ventilasjon, er det ekstremt viktig å velge en god våtromsmaling.

Vi anbefaler Flügger Vådrumsmaling 30, som tåler både rengjøring med vann og såpe og som hemmer vekst av mugg og mugg på overflaten.

Nedenfor finner du en veiledning til hvordan du maler veggene i våtrom med våtromsmaling:

  • Det er viktig å sørge for at veggene er rene og fri for fett og smuss før maling. Ellers vil ikke malingen feste seg ordentlig og kan deretter flasse av.
  • Rengjør veggene først. Her kan du bruke et mildt vaskemiddel og vann. Sørg for å skylle bort eventuelle såperester etterpå.
  • Når veggene er rene, kan du begynne å male. Det er best å bruke en pensel eller rull spesialdesignet for maling av våtrom.
  • Maling for våtrom påføres vanligvis i to lag. Det første laget må være tynt og jevnt. Det andre laget kan være litt tykkere.