Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Skal du male entréen?

Farger er i stor grad et spørsmål om smak. Dette gjelder også når du skal velge en bestemt nyanse for å pryde overflatene i entreen.

Entréen vil stort sett være det første rommet du møter i hjemmet, så det er verdt å merke seg at fargene vil si mye om din personlige stil og innredning.

En lys farge kan være med på å få rommet til å virke større og gi litt ekstra dybde til omgivelsene, og har du allerede et lyst interiør er det god mening å utvide det til entreen.

En mørk farge kan potensielt få rommet til å fremstå litt klaustrofobisk hvis du allerede har en liten og smal inngang, men samtidig kan også riktig nyanse skape en stemningsfull atmosfære.

Hvilken maling anbefaler vi?

Når du skal male entréen i hjemmet ditt, bør du bruke en maling som er lett vaskbar. Gangen er et rom hvor det er mye trafikk, og vil i prinsippet fungere som din boligs jernbanestasjon. Samtidig vil fottøy og yttertøy trekke med seg all slags skitt og støv utenfra, og omgivelsene vil dermed danne en god del støv.

Det er derfor viktig at du gir dine overflater gode muligheter til å stå imot. Velger du å male overflatene vil en maling i høyglans (over 7) være en opplagt løsning. Blanke vegger er spesielt vaskbare.

Med Dekso 20 H2O får du en halvmatt veggmaling som både gir deg robuste overflater og er fuktbestandig. Det betyr at selv om du drar den fuktige vinterfrakken inn i leiligheten eller huset, vil ikke veggene få synlige skader. Med Dekso 20 H20 kan du også rengjøre veggene med et lett vaskemiddel, og på denne måten vil du kunne opprettholde den flotte overflaten i mange år.

Du kan også velge å bruke et veggbelegg fremfor en klassisk veggmaling. På denne måten kan du lettere blande en rekke ulike farger, og vil også spare tid på sikt dersom du bruker en av våre designtapeter i non-woven kvalitet.

Slik maler du taket i entréen

Kanskje du har bestemt deg for at veggene i entreen skal dekoreres med en vakker designtapet eller et strøk maling - men hva med taket?

Dette må selvfølgelig ikke glemmes, derfor bør du velge en god takmaling som kan utfylle fargen og utformingen på veggene.

Her bør du prioritere en maling som er både lett vaskbar og robust – eventuelt Dekso 20 H2O – slik at du kan vaske taket i ny og ne. Som tidligere nevnt vil smuss og støv alltid finne en vei inn i entréen, noe som raskt vil skape flere områder med støv.

Nedenfor finner du en veiledning til hvordan du maler taket i entreen:

  • Rengjør taket med Fluren 37 Grunnrengjøring for å fjerne skitt, fett og støv.
  • Hvis taket er skadet av sot eller nikotin, kan du rengjøre det med Fluren 49 Sot & Nikotinrens, og deretter behandle det med en primer for å unngå misfarging.
  • Dersom det er skader i taket, som sprekker eller hull, skal disse sparkles. Etterpå må du pusse og rengjøre igjen for å fjerne slipestøv.
  • Hvis underlaget er svært porøst eller sugende, kan du grunne med Flüggers Dryppfrie forankringsgrunning.
  • Påfør deretter Dekso 20 H2O.
  • Bruk en pensel langs kantene og en malerrulle for store områder.
  • For å unngå unødvendig ubehag i ryggen bør du bruke forlengerskaft der det er mulig.

Inspirasjon og guide til entréen