Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gi carporten ny beskyttelse og en frisk farge

Vil du gi carporten et friskt uttrykk med en ny farge? Da bør du lese videre her. En fin carport kan være prikken over i-en hvis du ønsker at bilen din skal beskyttes av et vakkert halvtak.

Et godt strøk med maling gir ikke bare en fin fasade – det beskytter også treverket ditt, slik at du kan parkere bilen under carporten uten bekymringer. Passer du på å vedlikeholde carporten jevnlig, øker også levetiden, slik at du kan ha glede av carporten din i mange år. Regelmessig vedlikehold er også en økonomisk gevinst, siden det er billigere i lengden å holde carporten pen og ren med et strøk maling i ny og ne, fremfor å bygge nytt hvis den gamle slites.

 

Populære farger til carport og garasje

En carport kan selvsagt males i mange forskjellige farger, men det kan være en klar estetisk fordel å male den i en matchende farge til omgivelsene – eventuelt huset. Hvis huset ditt er malt i en hvit farge, kan du gi carporten en tilsvarende lys nyanse, som vil få de to separate byggene til å flyte fint sammen.

Alternativt kan du velge en annen farge, som står i dyp kontrast til huset, som også kan gi en fin fasade. Velger du en mørk farge er det ofte en fordel at støv og skitt fra naturen vil være vanskelig å se, og siden carporten typisk er relativt bar og dermed utsatt for årstidenes prøvelser, er det verdt å vurdere.

Slik maler du carporten din

Nedenfor finner du en hurtigveiledning som du kan følge til punkt og prikke for å oppnå et så tilfredsstillende resultat som mulig. Før du starter må du først velge en maling og en farge. Vi anbefaler Flügger 02 Wood Tex Grundmaling, som er en trebeskyttelse som beskytter treverket mot fukt, mugg og muggvekst.

  • Bruk en fuktmåler for å sjekke om det er fukt i treverket. Fuktigheten må ikke overstige 15 % +/- 3 %.
  • Rengjør treverket grundig med Flügger Facade Clean.
  • Slip overflatene med sandpapir.
  • Hvis overflaten tidligere har vært malt, er det lurt å grunne med Flügger 02 Wood Tex Primer. På denne måten sikrer du et underlag som absorberer sluttmalingen bedre.
  • Dekk sensitive overflater med maskeringstape.
  • Mal 2-3 plankebredder av gangen - gjerne med en pensel som har samme tykkelse som plankene.

Inspirasjon og guide