Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Slik vedlikeholder og maler du garasjen eller carporten

Les hvordan du vedlikeholder og maler garasjen eller carporten i vår trinnvise veiledning.

Sjekk tilstanden på garasjen eller carporten 

Sjekk om garasjen eller carporten har behov for å males: Du kan f.eks. trykke et stykke maletape fast på treet, trekke av tapen i et raskt rykk og sjekke om det sitter løs maling på tapen.

Se flere måter å sjekke treverket på her.

Hvis du har spørsmål om maleprosjektet ditt, er du alltid velkommen hos din lokale Flügger farve, hvor vi gjerne

Slik vedlikeholder du garasjen/carporten - trinn for trinn

  1. Mål fukt i treverket med en fuktmåler. Fukten skal ikke overstige 12 % +/- 3 % på vinduer og 15+/- 3 % på annen utvendig kledning. Mer om vær og tre.
  2. Gjør treverket rent med utendørs grunnrengjøring, f.eks. Facade Clean. Se hvordan du effektivt rengjør utendørs trefasader.
  3. Slip overflaten med sandpapir og skrap bort løstsittende maling med en sparkel
  4. Hvis overflaten tidligere er malt med heldekkende trebeskyttelse, må du grunne bart treverk med grunnmaling, f.eks. 02 Wood Tex Grunnmaling, slik at sluttmalingen sitter bedre fast på treet
  5. Velg farge – ikke vær redd for å prøve noe nytt eller noe annet enn det som var der fra før. Se fargesettinger på garasje/carport og bli inspirert.
  6. Dekk til vinduer med god tape og ev. plast, slik at du slipper å fjerne malingflekker etterpå. Vi anbefaler vår UV-malertape, som tåler vær og vind og ikke brenner seg fast hvis solen står høyt på himmelen.
  7. Ikke bruk for små pensler til påføring av trebeskyttelsen, velg gjerne en pensel som har ca. samme bredde som trebordene – det gir et flott og glatt resultat
  8. Mal 2-3 bord om gangen fra topp til bunn – det gir et flott og ensartet resultat. Se hvordan du best maler utendørs treverk.
Riktig god arbeidslyst!