Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Metallmaling

Metall kan, som alt annet i hjemmet, trenge å bli frisket opp litt. Det kan være radiatorer eller møbler innendørs, eller en benk og møbelsett utendørs. Utover å friske opp malingen, gir du også overflaten et nytt beskyttende lag mot slitasje, vind og vær, og sikrer dermed også lengre levetid for det man skal male. Les mer om her.

12 produkter
Fast Lavpris - Online
Flügger Wood & Metal - tre/ metallmaling
Fra kr 249
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Radiator Finish - Radiatormaling
Fra kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Hobbymaling
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Hobbymaling - Varmebestandig
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrunning
Fra kr 239
Flügger Metal Pro 5 - Matt metallmaling
Fra kr 339
Flügger Metal Pro Rusthindrende Primer - Hurtigtørkende
Fra kr 289
Viser 12 produkter av 12

Valg av metallmaling

Enkelte metallmalinger kan brukes både inne og ute, da metallmaling gir en svært robust og hard overflate og er vær- og vindbestandig, vannpåvirkning og hverdagens slitasje.

Skal du male radiatorer, varmerør eller annet som påvirkes av varme, anbefales det å velge en varmebestandig metallmaling.


Valg av farge og glans på metallmalingen

Det finnes en rekke klassiske farger i metallmalingkategorien. Ønsker du derimot å friske opp et møbel eller annen innredning inne eller ute, kan du også finne passende farger til det. Du kan finne inspirasjon til fargevalget i våre fargekart eller online fargevelger. Skulle du stå mellom to eller flere nyanser, kan det være lurt å starte med fargeprøver.

Utover fargen er det også verdt å tenke over hvilken glans overflaten skal ha. Her gjelder regelen om at jo høyere gransgrad du velger, jo blankere blir overflaten på det ferdige resultatet.


Når trenger metall et nytt strøk maling?

Metallmaling kan med tiden miste glansen sin. Utover det kan smuss, småskader og annen slitasje få overflaten til skalle av. Vent derfor ikke til det er relle skader, avskallet maling eller rust før du påfører et nytt lag metallmaling. Det er nemlig mye enklere å vedlikeholde med metallmaling, enn å skulle reparere skader.


Slik maler du med metallmaling

Som med alt annet malearbeid oppnår du det beste resultatet med et grundig forarbeid. Start derfor med å forberede overflaten for metallmalingen, så den har de beste forutsetningene for et flott og holdbart resultat.

  • Start med å rense grundig med metallrens som fjerner smuss og fett, og også hjelper med å løsne rust og kalk. Etter rengjøring med metallrens bør overflaten vaskes med rent vann.
  • Bruk en sparkelkniv, skrape eller stålbørste til å fjerne gammel, løs maling.
  • Dersom det sitter på maling man ikke klarer å fjerne, kan det slipes av med sandpapir slik at overflaten blir jevn og fin. Husk å fjerne slipestøvet igjen så overflaten er ren og klar for påføring av metallmaling.
  • Før man begynner å male er det lurt å dekke til andre ting der man maler som ikke skal få metallmaling på seg, så slipper man å fjerne flekker etterpå.
  • Påfør en god grunning så metallmalingen hefter godt til overflaten. Det gir ikke bare bedre holdbarhet, men gir også en flott, ensartet overflate på det ferdige resultatet. Bruk en grunning som er skapt spesielt for metall, så sikrer du at underlaget også er beskyttet mot rust. Ved rått jern eller metall, er det lurt å grunne i 2 omganger før du begynner å male.
  • Når du skal male med metallmaling må overflaten være helt tørr etter grunningen. Mal gjerne to lag metallmaling og la det første laget tørke før du går i gang med det neste. Er det områder med rått jern eller metall bør man male overflaten 2-3 ganger med metallmaling.
  • Har du brukt malertape bør du ta den av før siste lag med maling er helt tørt. Da unngår du at malingen løsner rundt der tapen har vært plassert.

Dette trenger du for å male med metallmaling

  • Metallrens
  • Sparkelkniv
  • Skrape
  • Stålbørste
  • Sandpapir
  • Grunning
  • Metallmaling
  • Pensel
  • Malerulle