Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Gipsmaling

Maling av gipsplater er stort sett et relativt enkelt maleprosjekt. Det er som regel store, glatte overflater, som vegger og tak, som skal males. Du kan dermed rulle malingen lett utover i lange strøk.

Med et godt forarbeid, og en vegg- og takmaling i god kvalitet, kan du sikre deg en vakker og ensartet overflate, slik at vegger og tak får et flott sluttresultat. Les mer om maling av gipsplater her.

14 produkter
Flügger Flutex 2S - Takmaling
Fra kr 229
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Dekso 20 H2O - Veggmaling
Fra kr 419
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Flutex Pro 5 - Veggmaling
Fra kr 299
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Flutex Pro 10 - Veggmaling
Fra kr 319
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Pro - Spesial grunnmaling
Fra kr 1 019
Flügger Wall Primer Perform - Grunnmaling
Fra kr 369
+ evt. lev. kostnader
Flügger Iso 5 - Matt Isolermaling
Fra kr 419
Matt
Blank
Glans
Flügger Forankringsprimer - Dryppfri
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 14 produkter av 14

Valg av maling til gipsplater

Når du skal male gipsplater, kan du med fordel velge en helt vanlig vegg- eller takmaling. Det viktigste er at underlaget er klargjort for malingen. Et godt forarbeid er avgjørende for en flott, ensartet og jevn overflate på det ferdige resultatet.


Valg av farge og glans på malingen til gipsplater

Når det kommer til valg av farge er det kun fantasien som setter grenser. Mangler du inspirasjon til fargevalget, kan du alltids benytte deg av våre fargekart eller online fargevelger. Du kan også starte med fargeprøver hvis du er i tvil om hvilken farge du ønsker på det aktuelle rommet.

Når det kommer til glans på maling for tak anbefaler vi en lav glans, da det gir mindre gjenskinn fra diverse lyskilder. Overflaten får dermed et mer ensartet, nedtonet uttrykk. Maling for gipsvegger kan derimot med fordel være i en høyere glans. Det gir også en mer vaskbar og slitsterk overflate.


Slik maler du med maling egnet for gipsplater

Før man setter i gang maling av gipsplater, må man sikre at overflatene er rene og jevne. Det gjelder både for vegger og tak. Det er dog en liten forskjell på forarbeidet, alt etter om det er nye gipsvegger og -tak, eller om overflatene har vært malt tidligere.

 • Har overflatene vært malt allerede starter man med å fjerne eventuell maling som sitter løst med en sparkelkniv.
 • Deretter vasker man overflaten for smuss og støv med et egnet rengjøringsmiddel slik at overflaten er ren og pen. Grundig rengjøring er selvsagt også viktig for nye gipsvegge og -tak.
 • For nye og tidligere malte overflater må skjøter, skader, hull og rift sparkles over for en jevn overflate. Er det nye gipsvegger og -tak, festes skjøtene med armeringsbånd og sparkles over.
 • Slip deretter hele overflaten med sandpapir for et flott og ensartet underlag, klart for maling. Ikke slip direkte på armeringsbåndet, da det vil gi ujevnheter som man vil kunne se i ettertid. Rengjør nok en gang slik at slipestøvet fjernes.
 • For at maling på gips skal hefte godt, påfører man en god grunning. På den måten sikrer man også at det ikke oppstår fargeforskjeller på overflaten.
 • Når forarbeidet er gjort, er man klar til å male. For at man skal få det peneste resultatet og den beste dekkeevne, anbefaler vi at man maler i to omganger. Du sikrer da også en bedre holdbarhet av det ferdige resultatet.
 • Mal først kantene med en pensel. Bruk deretter en god rulle, gjerne på en teleskopstang, til de store overflatene. Det er en god idé å male vått-i-vått, så man unngår at det blir skjolder på overflaten når malingen tørker helt.

Dette trenger man til maling av gipsplater

 • Rengjøringsmiddel
 • Fint sandpapir
 • Grunning
 • Vegg- og takmaling
 • Pensel
 • Malerulle
 • Teleskopstang