Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gi jern- og metalloverflatene nytt liv med en god metallemalje.

Jern- og metalloverflater kan ha det vanskelig utendørs, da værforholdene ofte kan bidra til å fremskynde rust og slitasje. Men med litt velvilje og godt vedlikehold er det ingen grunn til å frykte.

Du kommer langt med en god jern- og metallmaling, og det er langt billigere å få en grundig overflatebehandling enn å bytte ut de gamle gjenstandene med noen helt nye.

Hos Flügger har vi et stort utvalg av metallemaljer som optimalt kan beskytte dine utendørs jern- og metalloverflater mot rust og slitasje.

Les vår guide nedenfor og finn ut hvordan du kan sikre jern og metall på best mulig måte.

Hvordan male med jern- og metallmaling utendørs

Jern- og metalloverflater utendørs er som nevnt langt mer utsatt for rust og slitasje enn innendørs. Derfor kan det være nødvendig å være ekstra oppmerksom på vedlikehold dersom du ønsker å være i forkant av rustdannelse.

Hvis det allerede har dannet seg rust på en av dine utendørs jern- og metalloverflater, kan du selvsagt male dem uansett.

  • Start med å slipe gjenstanden helt ned med sandpapir.
  • Fjern støv og smuss fra overflaten.
  • Deretter kan du påføre en grunning slik at du gir malingen gode forutsetninger for å hefte seg skikkelig. Vi anbefaler Flügger Metal Pro Multiprimer, som garanterer maksimal vedheft og inneholder anti-flash rustmiddel som forhindrer rustdannelse.
  • Når grunningen har tørket, maler man med en passende metallmaling. Vi anbefaler Flügger Metal Pro Metallemalje, som finnes i ulike glansgrader - du finner vårt store utvalg her.
  • Du kan male med pensel, rulle og sprøyte (husk vernebriller), men vær oppmerksom på at det bør være vindstille før du maler med malersprøyte, da malingen potensielt kan feste seg på ander overflater enn den du maler.