Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Veggmaling

Et nytt strøk med veggmaling kan gi et friskt, nytt uttrykk i hjemmet ditt. Vegger er utsatt for slitasje, smuss og fett i hverdagen, og kan med tiden trenge en oppfriskning. Det kan også hende man ønsker å gi et rom i hjemmet et helt nytt utrykk med nye farger. Det er bare fantasien som setter grenser. Les mer om veggmaling her.


Restsalg - prisen gjelder kun online.
24 produkter
Flügger Dekso 20 H2O - Veggmaling
Fra kr 419
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger H2O Våtromsgrunn - Grunning
Fra kr 289
+ evt. lev. kostnader
Flügger Flutex Pro 10 - Veggmaling
Fra kr 319
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Pro - Spesial grunnmaling
Fra kr 1 019
Flügger Wall Primer Perform - Grunnmaling
Fra kr 369
+ evt. lev. kostnader
Flügger Iso 5 - Matt Isolermaling
Fra kr 419
Matt
Blank
Glans
Flügger Iso 10 - Isolermaling
Fra kr 769
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Flügger Archaia Komposisjonsmaling - Vegg & tak
Fra kr 459
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra kr 189
Matt
Blank
Glans
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra kr 419
+ evt. lev. kostnader
Flügger Sand - Sandmaling
Fra kr 589
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Viser 20 produkter av 24

Valg av veggmaling

Når du skal velge veggmaling er det et stort utvalg å velge fra. Alt avhengig av hvilket rom du skal male og hvilket sluttresultat du ønsker, kan du dermed finne en veggmaling som passer akkurat ditt prosjekt. Når du skal velge maling er det viktig å tenke over hvilket rom malingen skal brukes i, slik at malingen lever opp til rommets funksjonskrav. Her bør man blant annet tenke over glansgrad. Valg av veggmaling avhenger av hvilket uttrykk du ønsker. Du kan blant annet velge innendørs veggmaling med effekt og struktur, vintage kalkmaling eller et helmatt uttrykk.


Valg av farge og glans på veggmalingen

Fargen på malingen avhenger naturligvis av dine ønsker for rommet. En god huskeregel er at lyse nyanser på vegger og tak får rommet til å virke større, mens mørkere nyanser typisk får rommet til å virke mindre. Du kan finne masse inspirasjon til fargevalget i våre fargekart eller online fargevelger. Skulle du være i tvil kan du alltids starte med en oppstrøkstest hjemme med en fargeprøve.

I forhold til valg av glansgrad, bør man huske at jo høyere glans man velger, jo blankere fremstår overflaten. Velger du derimot en lav glansgrad, vil overflaten fremstå matt. Med en høyere glans vil du få en glatt og slitesterk overflate som gjør veggene lette å rengjøre og forhindrer at fukt trenger inn i overflaten.

Glans 1-4: Denne glansgraden på veggmaling anbefales til rom som utsettes for lett slitasje og tilsmussing. Vegger med denne glansgraden vil tåle å tørkes fri for støv med en fuktig klut.

Glans 5-10: Denne glansgraden på veggmaling er velegnet til stuer, soverom, barnerom, entré og gangarealer som utsettes for lett slitasje og tilsmussing. Vegger med denne glansgraden vil tåle rengjøring med milde rengjøringsmidler, samt å tørkes av med en fuktig klut.

Glans 20-30: Denne glansgraden på veggmaling er ekstra slitester og anbefales derfor til bruk på kjøkken, bad og vaskerom. Glansen gjør overflaten vaskbar og tåler derfor mer grundig rengjøring, samtidig som den forhindrer fukt fra å trenge inn i overflaten. Veggene blir riktignok ikke vanntette.


Rekkevidde på veggmaling

Veggmaling har typisk en rekkevidde på 8 kvadratmeter pr. liter, avhengig av underlaget og påføringsmetoden. En typisk huskeregel er å gå ut fra følgende mengder veggmaling:

3 liter: Rekker til ca. 20-24 kvadratmeter

5 liter: Rekker til ca. 30-35 kvadratmeter

10 liter: Rekker til ca. 60-70 kvadratmeter


Slik maler du med veggmaling

Før du går i gang med å male veggene innendørs er det viktig å gjøre veggen klar for ny maling. Det er derfor alltid en god idé å gjøre et godt forarbeid som man sikrer et flott og ensartet resultat.

 • Rens veggen fri for gammel, løstsittende maling og vask deretter grundig slik at smuss, støv og fett fjernes fra overflaten.
 • Reparer eventuelle hull, rift eller skader på veggen med sparkelmasse. Slip deretter med sandpapir. Gjenta rengjøringen slik at slipestøvet fjernes, før du begynner å male.
 • Masker listverk med malertape og dekk til andre områder grundi så du unngår uønskede flekker og rengjøring.
 • Påfør veggmalingen med en pensel langs alle kanter og hjørner, og bruk en malerulle til de større overflatene. Du kan med fordel bruke en teleskopstang, så du enklere kan påføre maling med lange strøk på de store overflatene. La veggen tørke før du påfører andre strøk. Gjenta prosessen igjen dersom det er behov.

Dette trenger du for å male innendørs vegger

 • Rengjøringsmiddel
 • Sparkelmasse
 • Malertape
 • Tildekking
 • Pensel
 • Malerulle
 • Teleskopstang
 • Veggmaling