Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Treolje

Oljet treverk trenger regelmessig vedlikehold med ny treolje. Over tid vil tremøbler, kjøkkenbenker eller annet treverk innendørs miste sin glans og se slitt og matt ut. Men den opprinnelige fargen og gløden i treverket kan enkelt bringes tilbake med treolje. Les mer om interiørolje for treverk her.
4 produkter
-25%
Flügger Natural Wood Edeltreolje Classic
Fra kr 209,25
Ord. pris kr 279
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Bordplateolie
Fra kr 201,75
Ord. pris kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Natural Wood - Gulvolje
Fra kr 209,25
Ord. pris kr 279
+ evt. lev. kostnader
Viser 4 produkter av 4

Hva er treolje?

Treolje gir næring og revitaliserer treverket og fremhever treets glød, naturlige struktur og årer. Med sine pleiende egenskaper reduserer treoljen tendensen til sprekkdannelser og beskytter mot råte og mugg. Treverket etterlates med en vann- og smussavvisende overflate som beskytter treoverflaten og gjør det enkelt å holde rent.

Valg av treolje

Når du skal velge treolje, er det først og fremst viktig å ta hensyn til hvilken type treverk du skal behandle, og hvordan treverket har blitt behandlet tidligere. Hvis du ønsker en treolje til et spesielt treslag, for eksempel teak, kan det være lurt å bruke en teaktreolje fremfor en vanlig treolje. Treolje finnes også som vannbasert eller oljebasert. De to typene treolje har begge gode egenskaper og hver sine fordeler. Avhengig av hvilken type treverk du skal behandle, er det viktig å bruke riktig treolje for å gi treverket de beste forutsetningene for et langt liv.

  • Med en vannbasert treolje gir du treverket en vannavvisende overflate som bevarer treets glans og holdbarhet.
  • En oljebasert treolje forhindrer uttørking og sprekkdannelser i treverket, og forlenger dermed treets holdbarhet. Den gir også overflaten en gyllen farge.

Valg av farge på treolje

Mange velger en klar, fargeløs treolje når de skal behandle treverk innendørs, men du kan også få treolje i mange forskjellige farger som passer til stilen i hjemmet ditt. Du kan bruke fargekartet vårt eller fargevelgeren på nettet hvis du trenger inspirasjon til fargevalg.

I tillegg til å gi farge til treverket, tilfører fargepigmentene i treoljen også en lang rekke egenskaper til treverket ditt. Fargepigmentene i treoljen gir ekstra beskyttelse mot solens UV-stråling, noe som gjør den ideell for innemøbler som plasseres i solen.

Slik behandler du med treolje

Et godt forarbeid gir også optimal beskyttelse av treverket og gir overflaten en jevnere og ikke minst slitesterk finish.

  • Begynn med å rengjøre treverket med trerens
  • Slip deretter overflaten med sandpapir i samme retning som treets årer. Rengjør etterpå for å fjerne slipestøv
  • Påfør treoljen med en pensel eller svamp, og arbeid treoljen inn i overflaten av treverket. Etter påføring er det viktig å gi overflaten god tørketid. Følg anvisningene på treoljen. Tørk av med en klut for å fjerne overflødig treolje.

Hva du trenger til treoljebehandlingen

  • Rengjøringsmiddel for tre
  • Sandpapir
  • Grunning for treverk
  • Malingspensel
  • Svamp
  • Tøyklut