Panellakk

Panellakk gir panelen en beskyttet overflate samtidig som treverkets naturlige struktur forblir synlig. Det kan være flott med panel som bevarer sitt naturlige uttrykk, fremfor malt panel. Med panellakk kan du både behandle med klar lakk eller med fargepigmentert lakk, alt avhengig av hvilket uttrykk du ønsker. Les mer om panellakk her.

Valg av panellakk

Når du skal velge panellakk, er det forskjellige ting å tenke på avhengig av hvilket utseende du ønsker. Felles for dem alle er at de gir panelen en beskyttende, slitesterk og rengjøringsvennlig overflate. Samtidig beholdes treverkets naturlige struktur og åretegninger i større eller mindre grad, avhengig av hvilken type panellakk man velger.

Du kan velge en klar panellakk som tydelig viser treverkets naturlige struktur, men forhindrer gulning. Du kan også velge en hvit panellakk som gir et lysere utseende på panelen, men samtidig beholder synlig trestruktur.


Farge og glans til panellakk

Det finnes panellakk som er helt transparent og klar, eller transparent med fargepigmenter. Valg av farge er helt opp til deg og dine ønsker for det ferdige resultatet i hjemmet.


Slik påfører du panellakk

Når du skal påføre panellakk, er det viktig med godt forarbeid slik at overflaten er jevn og klar før behandlingen. Dette sikrer et flott og holdbart resultat.

Er det en hvitpigmentert panellakk eller en annen panellakk med fargepigment du skal påføre, bør du være oppmerksom på hvordan du går frem. Det er nemlig viktig at du behandler 1-2 panel om gangen, slik at du påfører panellakk fra topp til bunn før du går videre til de neste panel. Hvis du stopper midt på, vil overgangen bli synlig etter det har tørket, siden treverket raskt suger fargepigmentene til seg.