Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Våtromsmaling

Ved maling av våtrom gjelder noen helt spesifikke krav da overflaten utsettes for høye, funksjonelle krav med forekomst av fukt. Våtromsmaling gir en slitesterk og svært rengjøringsvennlig overflate, som samtidig er beskyttet mot mugg- og soppvekst som typisk oppstår i fuktige miljøer. Våtromsmaling er dermed en god sluttbehandling på blant annet kjøkken og bad i hjemmet. Les mer om våtromsmaling her.

4 produkter
Flügger Dekso 20 H2O - Veggmaling
Fra kr 419
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger H2O Våtromsgrunn - Grunning
Fra kr 289
+ evt. lev. kostnader
Flügger Våtromsmaling
Fra kr 749
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 4 produkter av 4

Hva er våtromsmaling?

Våtromsmaling er maling til overflater som utsettes for høye funksjonelle krav, hvor det forekommer skiftende fuktighet, smuss og bruksbetinget slitasje. Våtromsmaling er derfor godt egnet til bruk på bad, kjøkken og Vådrumsmaling er derfor velegnet til brug i badeværelser, køkkener og kjellerrom som ikke er i direkte kontakt med vann.

Våtromsmaling har en høyere slitestyrke enn normal veggmaling. Dens herdede overflate gjør den vannavvisende og forhindrer vann og fukt i å trenge inn i overflaten, så det ikke oppstår mugg og sopp. Samtidig blir overflaten enkel å rengjøre da våtromsmaling typisk har høyere glansgrad enn annen veggmaling.

Vær opmærksom på at våtromsmaling ikke er det samme som våtromsbeskyttelse. Våtromsbeskyttelse handler om å beskytte konstruksjonen for vann og fukt, og er et arbeid som går utenom selve malejobben med våtromsmaling.


Valg av farge og glans til våtromsmaling

Valg av farge er helt opp til deg og dine ønsker for det aktuelle rommet. Det er dermed kun fantasien som setter grenser. Skulle du ønske inspirasjon til fargevalget kan du ta en titt på våre fargekart eller online fargevelger. Du kan også starte med en oppstrøkstest hjemme med en fargeprøve før du bestemmer deg.

I forhold til glansen finnes våtromsmaling i forskjellige glansgrader som 20, 25, 30 og 40. Det er riktignok typisk en glansgrad 30 som brukes på våtromsmaling, da det gir en overflate som enkelt kan rengjøres.


Slik maler du med våtromsmaling

Skal du male med våtromsmaling er det svært viktig å gjøre et godt forarbeid. Resultatet blir ikke bare flottere, men det sikrer også en bedre holdbarhet.

  • Rengjør nøye slik at overflaten er helt ren for smuss, kalk og begroing.
  • Påfør en våtromsgrunning før du maler med våtromsmaling, hvis underlaget er svært sugende eller veggen er nybehandlet.
  • Påfør vådromsmalingen grunningen har tørket skikkelig. Bruk en pensel til kanter og hjørner, og en malerulle til de større flatene. Etter første lag har tørket kan du påføre andre strøk.

Det trenger du for å påføre våtromsmaling

  • Rengjøringsmiddel
  • Våtromsgrunning
  • Våtromsmaling
  • Pensel
  • Malerulle