Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tapetlim

Her på siden finder du vores store sortiment af tapetlim. Når du skal tapetsere en væg er det altid en fordel, at vælge en god og kvalitetsbevidst tapetklister, der passer til opgaven. Med riktig tapetklister øker garantien for at tapetet holder seg på plass lenge etter at du har satt det opp på veggen. Les mer om tapetlim her.
2 produkter
Fiona Tapetklister pulver
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Fiona 290 Tapetlim
Fra kr 129
+ evt. lev. kostnader
Viser 2 produkter av 2

Hva er tapetlim?

Tapetklister brukes til å påføre en rekke ulike veggbelegg. Du bruker tapetlim når du tapetserer veggene med sagflistapet, vinyltapet, papirtapet og non-woven tapet.

Når du setter opp sagflistapet, vinyltapet og papirtapet, bruker du vanligvis tapetklister på baksiden av disse tapetene.

Hvis du arbeider med non-woven-tapeter, må du påføre tapetklister direkte på veggen. Dette er fordi non-woven-tapeter har et lag med filt på baksiden, slik at du ikke trenger å bruke det direkte på tapetet.

Bruk våtromslim i områder med fuktighet

Et våtromslim er et fuktstabilt lim som du bruker til vegger som er plassert i områder der det er risiko for fukt i varierende grad. Våtromslim kan brukes på en rekke ulike underlag, blant annet betong, gips og gipsvegger.

Som en ekstra bonus kan du bruke våtromslim til å montere stoff, filt og tapet hvis overflaten er i direkte kontakt med vann.

Et våtromslim er derfor ideelt i kombinasjon med et veggbelegg som plasseres på baderomsveggen og eventuelt i nærheten av en dusj, ettersom våtromslimet vil hjelpe tapetet med å motstå direkte vannsprut.

Slik bruker du tapetklister

Grundig forbehandling av veggen før påføring av tapetklister og tapetbelegg er alltid å foretrekke, ettersom det har stor innvirkning på sluttresultatet.

Derfor har vi laget en enkel og oversiktlig guide til bruk av tapetlim nedenfor, som du kan følge:

  • Fjern gammel og overflødig tapet eller malingsrester.
  • Fjern smuss, fett og nikotin ved forsiktig rengjøring - eventuelt med Fluren 37 og Fluren 49 Sot- og nikotinrens.
  • Slip bort ujevnheter og begroing.
  • Fyll eventuelle sprekker, hull og spalter, og puss med sandpapir.
  • Påfør et lag med tapetklister på baksiden av tapetet (hvis du bruker non-woven, påfør tapetklister direkte på veggen)
  • Legg en stripe tapet på toppen av veggen med tapetklister, og bruk deretter en tapetbørste til å børste tapetet fra topp til bunn. Hvis det er bobler i taket, kan du glatte dem ut med tapetbørsten.
  • Fortsett oppsettet ved å plassere banene svært nær hverandre. Unngå overlapping.
  • Fjern overflødig tapetlim med en klut.
  • Når tapetet er justert, kan du skjære bort det overskytende med en hobbykniv.