Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Maleruller

Malerruller finnes i mange forskjellige materialer og størrelser. Det viktigste er å velge den rette til ditt malerprosjekt. Valget påvirker både det endelige resultatet, men også arbeidsprosessen. Sammenlignet med å male med pensel har malerullen mange fordeler. Til og med påføringen kan gjøres raskere og enklere. Med en malerull kan du også male en fin, jevn og ensartet overflate uten risiko for løse penselhår og synlige penselstrøk på overflaten. Malingsruller kan kjøpes separat eller som et rullesett med eller uten malingsbrett.
24 produkter
Flügger Malerulle Skum Quick
Fra kr 59,95
+ evt. lev. kostnader
Korthåret Malerrulle Velour - Flügger
Fra kr 54,95
Wall Lamlon Quick 7817 45mm
Fra kr 84,95
+ evt. lev. kostnader
Flügger Microlon langhåret Malerrulle
Fra kr 84,95
Wall Proflon Quick 7838
Fra kr 64,95
+ evt. lev. kostnader
Langhåret malerull Maxlon - Flügger
Fra kr 84,95
Wall Maxlon Quick
Fra kr 84,95
Hjørnerulle Microlon Quick
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Hjørnerulle Lamlon Quick
Fra kr 209
+ evt. lev. kostnader
Flügger Rullebøyle kort - NYTT DESIGN
Fra kr 84,95
+ evt. lev. kostnader
Flügger Rullebøyle lang - NYTT DESIGN
Fra kr 89,95
+ evt. lev. kostnader
Rullebøyle dobbelt - Nytt design - Flügger
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Rullesett Velour Fine Quick
Fra kr 149
Rullesett Microlon Ø38mm - Flügger - NYTT DESIGN
Fra kr 179
+ evt. lev. kostnader
Basic Rullesett 7880
Fra kr 99,95
+ evt. lev. kostnader
Utsparingsrull
Fra kr 299
+ evt. lev. kostnader
Refill rull t/Utsp.rul 10 cm
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Viser 20 produkter av 24

De ulike delene av en malerrulle

En malerrulle består av ulike deler som du må ta hensyn til når du skal velge riktig malerrulle til ditt malerprosjekt.

Den viktigste delen er selve rullen, eller rulletrommelen som den også kalles, hvis størrelse påvirker valget for ditt malerprosjekt. Håndtaket på selve rullen bør også være egnet slik at du enkelt kan arbeide med rullen. Du kan velge forskjellige typer ruller til samme malerullskaft. I tillegg kan du også bruke et teleskopskaft til malerrullen hvis du trenger ekstra lengde til malearbeidet.

Velg riktig malingsrulle

Det finnes mange forskjellige typer malerruller, så det kan være litt vanskelig å vite hvilken rulle man skal velge. I utgangspunktet må du tenke på hva du skal male, og velge en passende rulle ut fra det. Hvis du skal male store flater, vil en stor og bred rulle gjøre prosessen rask og enkel. For små flater eller materialer med glatte overflater vil en liten og fin malerull være mer egnet. Det samme gjelder hvis du skal male kanter. Her er en liten malerull enkel å jobbe med og et godt alternativ til penselarbeid som kan etterlate synlige penselstrøk.

Det er mange fordeler med å velge en malerull av god kvalitet, selv om det kan være fristende å velge en billig malerull i stedet. En kvalitetsrulle kan ofte romme en større mengde maling, noe som gjør prosessen raskere. Samtidig unngår du at malerrullens hår flasser av og setter seg fast i malingen. En god malerull kan dessuten brukes om og om igjen etter grundig rengjøring.

Lang eller kort malingsrullehatt?

Hårene på en malerrulle kalles også en hette og finnes i både lange og korte hetter. Valget av lengden på rullehårene eller hetten avhenger av hva du skal male, slik at du effektivt kan nå ned i overflaten med malingen.

  • Hvis du skal male en stor overflate som er ujevn eller ru, for eksempel murverk eller vannskurte vegger, bør du velge en malerull med en lang hette på 18-22 cm. Denne typen maleruller kan også brukes til avretting.
  • Hvis du skal male overflater som er mer ensartede og jevne, kan du bruke en malerull med middels luv på 10-18 cm. Denne typen malerulle er ideell til tapeter og filt eller andre jevne overflater.
  • Hvis du skal male glatte overflater, kan du bruke en malerull med en veldig kort luv på 5-8 cm. Denne typen maleruller finnes ofte som skumruller eller mikrofiberruller. Du kan bruke denne typen roller til møbler, kjøkkendører, benkeplater, dører, karmer eller andre tre- og metalloverflater.

Malerruller for store flater

Når du skal male store flater som vegger, tak eller gulv, er det en fordel å velge en stor malerull med middels til lange hår. Da kan rullen romme en stor mengde maling, noe som gjør prosessen rask og enkel. En stor og bred rulle gjør det også mulig å male store områder om gangen. Du kan montere et teleskopskaft på malingsrullen for å lage lange, ryddige linjer med maling. Dette gir deg en bedre arbeidsstilling og gjør arbeidsprosessen enda raskere.

Malerruller for små flater

Når du skal male små flater som møbler, benkeplater, dører, karmer eller annet treverk eller metall, er det en god idé å velge en liten malerull. Med en liten malerull kan du lettere kontrollere påføringen på små områder enn med en stor malerull. Små malerruller finnes også i ulike utførelser med korte, fine hår i skum eller mikrofiber som skaper nesten usynlige rullespor. Dette er en fordel når du skal male treflater som møbler, kjøkkendører, dører eller karmer.

Før du bruker en malerulle

Før du begynner å bruke malingsrullen, er det lurt å vaske den for å unngå at løse hår setter seg fast i malingen. Vask den grundig i varmt vann, og tørk rullen med en klut. Når den er tørr, kan du også sette maskeringstape på den og trekke den av slik at de løse hårene fester seg på maskeringstapen.

Rengjøring av malerrullen

Når du er ferdig med å bruke malingsrullen, er det viktig å rengjøre den grundig. Begynn med å skrape av malingsrullen for maling. Du kan bruke en rulleskrape eller legge hendene rundt rullen og trekke ut malingen. Vask deretter rullen grundig med lunkent vann og såpe til det ikke er mer maling synlig på rullen. La malingsrullen tørke grundig før du pakker den bort, slik at den ikke er fuktig når du oppbevarer den.