Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tresparkel

Tresparkel er et stoff som brukes til å fylle ut ujevnheter, for eksempel spikerhull, i treverk før treverket etterbehandles. Sparkelmasse finnes i ulike varianter og farger, avhengig av hvilken type treverk du skal fylle.


Se også verktøy for sparkel - klikk på lenken nedenfor

Spartelværktøj

4 produkter
-25%
Flügger Easy Filler - Lettvektsfiller
Fra kr 67,46
Ord. pris kr 89,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger akrylsparkel Innendørs
Fra kr 81,75
Ord. pris kr 109
+ evt. lev. kostnader
-25%
Dana Lim Universalsparkel 631
Fra kr 134,25
Ord. pris kr 179
+ evt. lev. kostnader
-25%
Plastisk Tre
Fra kr 149,25
Ord. pris kr 199
+ evt. lev. kostnader
Viser 4 produkter av 4

Hva er tresparkel?

Tresparkel, også kalt snekkerfiller eller trefiller, er et fyllstoff som brukes til å reparere hull, sprekker eller ujevnheter i treverk. Avhengig av type kan du velge pulversparkel som blandes til en sparkelmasse, eller trefiller på tube.

Avhengig av hvilken type tresparkel du trenger, kan du velge mellom forskjellige farger for å enkelt matche fargen på treverket ditt. Du kan velge mellom hvitt, natursvart, furu, bøk, eik, mahogny, teak, bøk, mahogny og andre farger.

Valg av tresparkel

Det finnes ulike typer sparkelmasse, hver med sine spesifikke egenskaper og fordeler for den typen sparkelarbeid du skal utføre. I tillegg til de ulike typene sparkelmasse kan du også få reparasjonspenner, voksstifter eller knutelim for å reparere hull og andre mindre skader på treverket.

Ulike typer tresparkel:

  • Trefyller
  • Kjemisk treverk
  • Tre i plast
  • Pulversparkel

Trefyller

Trefiller er en akrylkitt som kan brukes til å fylle hull, skruer, spiker, riper, hakk eller andre mindre skader. Denne typen kommer på tube, noe som gjør det enkelt å påføre og fylle det skadede området. Deretter herder den og blir hard, slik at overflaten enkelt kan slipes og behandles med maling eller andre behandlinger for optimal beskyttelse.

Kjemisk treverk

Kjemisk tre er en tokomponent trefyllmasse som består av sparkelmasse og herder. Når herderen blandes med sparkelmassen, kan du enkelt fylle hull eller andre skader. Herdingen er hurtigvirkende, og sparkelen herder raskt som tre, noe som gjør den ideell til større reparasjoner eller til gjenoppbygging av skadet treverk. Du kan påføre denne typen trefiller i svært tykke lag og kan deretter bore i den herdede massen, samt sage og slipe. Kjemisk trefiller finnes i et mindre utvalg av farger og er et godt valg hvis du ønsker å male overflaten etterpå.

Tre i plast

Plastsparkelmasse herder ikke like raskt som kjemisk sparkelmasse. Denne typen trefiller finnes imidlertid i flere forskjellige farger og kan enkelt tilpasses til treverket du skal fylle. Det gjør den spesielt velegnet til reparasjoner der du ikke trenger å male i etterkant, ettersom reparasjonen lettere skjules ved å velge en trefyller i treets naturlige farge.

Pulversparkel

Pulversparkel er også ideelt som trefyllstoff, da det er enkelt å blande i riktig mengde og konsistens. Pulverfiller finnes også i forskjellige farger, slik at du enkelt kan matche fargen på treverket og gjøre reparasjonen mindre synlig.