Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Hjelp taket med å tåle værets utfordringer

Med kraftige regnskyll, hagl, vindkast og et svært skiftende klima, er det viktigere enn noen gang å gi taket ditt den beste sjansen til å opprettholde dets strukturelle integritet.

Det er også algevekst og begroing som gir taket et mindre flatterende utseende. Det er derfor spesielt viktig å male taket – både som beskyttelse mot varierende værforhold, men også som generell beskyttelse mot mugg, alger og andre vekster.

Takmaling er maling spesialdesignet for bruk på tak. Den er typisk laget av elastomer og akrylharpiks, noe som gir malingen god fleksibilitet og sterke vedheftegenskaper, noe som gjør den ideell for bruk på takmaterialer.

Takmaling finnes i en rekke forskjellige farger og kan brukes på for eksempel takasfalt og metalltak. Takmaling kan bidra til å beskytte taket ditt mot naturlige elementer, ekstreme værforhold og kan også gi huset et friskt utseende.

Vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base, som har en ekstra lang holdbarhet på opptil 15 år, er robust, diffusjonsåpen, værbestandig og muggbestandig.

OBS: Før du begynner å male taket, bør du ta kontakt med vår kundeservice avdeling (customersupportNO@flugger.com) eller snakke med din lokale Flügger-butikk - med tanke på om ditt type tak i det hele tatt kan males.

Frisk opp taket med en vakkert sort farge

Når det gjelder takmaling er det ikke et veldig stort fargeutvalg tilgjengelig. Flügger Facade Roof & Base er tilgjengelig i en pen, elegant sort farge som kan hjelpe huset ditt å tåle alt fra begroing til tøffe værforhold.

Eventuelt, hvis du savner en annen farge på taket, kan du male vindskiene eller gavlen i en annen nyanse. På denne måten skaper du også noen fine kontraster på fasaden, som du senere kan nyte godt av.

Slik maler du taket med Flügger Facade Roof & Base

Når du skal male taket, må det ikke ha regnet på tre til fem dager. Prøv også å velge en dag det ikke er lovet regn de kommende dagene. Maler du oppå et vått tak, risikerer du at fukten blir liggende mens du maler, noe som kan føre til at det sprekker senere.

Du bør ta hensyn til kraftige stormer og annet voldsomt vær, på samme måte som nattetemperaturen ikke må være for varm eller kald.

Prøv å påføre takmalingen mens temperaturen er et sted mellom 10-25 °C. Når de ideelle værforholdene er intakte, er maling av taket et relativt enkelt prosjekt som du kan fullføre i løpet av en helg.

Følg vår hurtigguide nedenfor og oppnå en fin finish som du kan ha glede av i mange år:

 • Vask taket grundig. Taket kan vaskes med høytrykkspyler eller for hånd. Hvis du bruker en høytrykkspyler bør du sørge for å bruke en lavtrykksinnstilling slik at du ikke skader taket.
 • Når taket er helt rent, kan du reparere eventuelle skader. Takmaling dekker ikke hull eller sprekker, så det er viktig å reparere disse før du maler.
 • Hvis det er små hull eller sprekker i taket kan du bruke en tak- og reparasjonsmasse.
 • Når taket er renset og reparert kan du begynne å male. Takmaling påføres best med en rulle beregnet for bruk på tak. Takruller har et langt håndtak slik at du enkelt kan nå toppen av taket.
 • Mal i lange, jevne strøk fra den ene siden av taket til dne andre. Pass på at du overlapper hvert strøk ca. halvveis for å sikre best dekk.

Tilbehør for takmaling

 • Takmaling (vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base)
 • Grunning til tak
 • Pensel beregnet for takmaling
 • Rulle beregnet for takmaling
 • Høytrykkspyler