Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Maling av dører

Gamle, slitne og slitte dører er absolutt ikke et pent syn. Nettopp derfor kan det være utrolig fristende å bytte ut den gamle døren med en ny.

Men vurder det en gang til før du bestemmer deg for å investere i en helt ny dør.

For det første er ikke dører, selvfølgelig avhengig av dørtype, akkurat billige. Og for det andre kan noen dråper maling gjøre underverker for det estetiske uttrykket til en dør.

Velger du å male dørene og dørkarmene dine, bør du bruke en kvalitetsmaling som passer spesielt til oppgaven. Dører bør helst ha en robust og slitesterk overflate siden de brukes daglig og derfor er spesielt utsatt for all slags slitasje.

Hos Flügger kan du velge mellom våre tre malingstyper for tre- og metalldører, Interiør High Finish, Interiør Strong Finish og Interiør Easy Finish, som hver er tilgjengelig i ulike glansnivåer.

High Finish og Easy Finish er akrylemaljer, mens Strong Finish er en PU (polyuretan)-forsterket emalje.

 

Gi døren nytt liv med din favorittfarge

I prinsippet er det ingen begrensninger på hvilken farge du kan male døren din i. Mange velger den klassiske hvite døren, mens andre heller vil prøve seg på en sort nyanse.

Hvis du har en mer fargerik tilnærming til dørene dine, kan du selvsagt prøve deg på rødt, gult eller grønt. Hvis du vil at hjemmet ditt skal skille seg ut fra mengden, kan dørene være en fin måte å skape et lite blikkfang på.

Alternativt kan du male dørene slik at de matcher resten av interiøret. Med et monokromatisk utseende kan du enkelt demonstrere et stilbevisst utseende.

Foretrekker du derimot en eksperimentell lek med kontraster, kan du eventuelt male dørene i en nyanse og velge en diametral kontrast til panelene, dørkarmene eller vinduene.

Slik maler du dører

Tenker du på å male dørene dine bør du lese videre her. I stedet for å kjøpe en ny dør og erstatte den med den gamle, kan du rett og slett gi døren en sårt tiltrengt overflatebehandling.

Nedenfor er en rask guide til hvordan du maler dørene dine og gir dem nytt liv:

 • Dekk området med dekkpapp.
 • Fjern rosetter og dørhåndtak.
 • Rengør døren med Fluren 37 og slip deretter døren slik at den kan absorbere malingen skikkelig.
 • Fjern slipestøv - støvsug overflaten hvis det er mye smuss og skitt.
 • Bruk Interior High Gloss Finish til å male dørene - både grunningen og malingen.
 • Mal døren med en passende grunning - eventuelt Flügger Interior Fix Primer, som er en akrylgrunning som sikrer optimal vedheft.
 • Mal kanterne og siden av døren.
 • La grunningen tørke - slip deretter døren og kantene.
 • Fjern slipestøvet igjen.
 • Nå er du klar til å male døren med en passende maling, eventuelt en av Interior High Finish malingene.

Bør du bruke pensel eller rulle til å male dører?

Vi anbefaler at du bruker en 10 cm lang korthåret malerrulle, som Interiør Velour Quick Paint Roller, til å male dører, dørkarmer og dørpaneler. Samtidig skal du ikke spare på malingen, men alltid sørge for at det er nok maling på malerrullen. Bare malingen flyter godt på døren. Da oppnår du den mest jevne overflaten og du kan dermed unngå striper på døren. Du kan evt bruk en oval eller presisjonsbørste for kantene på døren eller dørkarmen.

Lykke til!

Veiledning og tips til maling av dører