Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Silikon fugemasse

Med sine spesielle egenskaper er silikonfugemasse ideell for bruk i våtrom og andre områder i hjemmet som er utsatt for direkte vann eller fuktighet. Samtidig tåler den temperaturendringer. Silikonfugemasse er lett å påføre og gjør rengjøringen enkel, samtidig som den gir sikkerhet mot mugg og andre avleiringer.
1 produkt
Viser 1 produkter av 1

Hva er silikonfugemasse?

Silikonfugemasse, også kalt våtromsfuge eller våtromssilikon, er en fugemasse som er spesielt utviklet for bruk i våtrom. Silikonfugemasse skaper en tetning som tåler vann, fukt og de skiftende temperaturene som forekommer i våtrom. I tillegg inneholder silikonfugemassen soppdrepende midler som bidrar til å beskytte mot mugg på fugen og forhindrer at fugene blir svarte av belegg.

Hva brukes silikonfugemasse til?

Silikonfugemasse kan brukes til fuger på bad, kjøkken, vaskerom og lignende områder i hjemmet. Silikonfugemassen er spesialutviklet for å skape en tetning som beskytter mot fukt og skiftende temperaturer. Dette gjør den spesielt egnet for steder der silikonfugen utsettes for direkte vann eller fuktighet. Du kan derfor bruke silikonfugemasse rundt vasken eller kjøkkenvasken, rundt kjøkkenbenken eller lignende steder som ofte utsettes for vann.

Du kan også bruke silikonfugemasse rundt vinduer, der det også kan oppstå kondens og fukt. Silikonfugemasse bør imidlertid ikke behandles med maling, da silikonfugemasse ikke har samme elastisitet som andre typer fugemasse.

Silikonfugemasse kan brukes til:

  • Bad
  • Kjøkken
  • Vaskerom

Silikonfugemasse eller akrylfugemasse?

Forskjellen mellom silikonfugemasse og akrylfugemasse er deres elastisitet og evne til å tåle vann og fuktighet. Silikonfugemasse har ikke samme elastisitet som akrylfugemasse, eller malingsfugemasse, og anbefales ikke til bruk i andre rom enn våtrom der fugen males over. Hvis silikonfugen males over, risikerer du at malingen på fugen sprekker opp over tid. Du kan imidlertid få noen typer silikonfugemasse med høyere elastisitet som kan males, men det anbefales å velge en akrylfugemasse når du skal male. Du finner silikonfugemasse i mange forskjellige farger, for eksempel hvit, svart, grå eller andre farger, slik at du kan finne den riktige fargen til ditt våtromsprosjekt.