Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Fugemasse og kitt

Det finnes mange forskjellige typer fugemasse til forskjellige formål. Avhengig av hva og hvor du skal fuge, kan du derfor velge den typen som passer akkurat din jobb. Alle har spesielle egenskaper, men det samme for alle er deres holdbarhet, brukervennlighet og en pen finish.
8 produkter
Flügger Vinduskitt
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Flügger Linoleumssett
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Flügger Wall Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 139
+ evt. lev. kostnader
Flügger Flex Seal Pro - MS-fugemasse
Fra kr 189
Flügger H2O Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 159
Flügger Wall Seal - Fugemasse
Fra kr 89,95
Flügger Wet Seal - Silikonfugemasse
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Viser 8 produkter av 8

Hva er fugemasse

Fugemasse er en limmasse på et rør som sprayes ut med en fugepistol. Det finnes mange forskjellige typer fugemasse for ulike bruksområder og bruksområder. Hver type fugemasse har sine spesielle egenskaper, og det er derfor viktig å velge en fugemasse som passer akkurat det du fuger. Avhengig av type fugemasse kan du fuge materialer som tre, betong, murstein og gips.

Du kan bruke fugemasse for skjøter mellom ulike underlag, for å reparere sprekker, sprekker eller andre mindre skader. Nedenfor kan du bruke fugemasse til tetting rundt vinduer på innsiden, lister, paneler og karmer samt beskyttelse mot vannpåvirkning ved håndvask eller lignende.

Det samme for alle typer fugemasse er deres gode holdbarhet og enkle påføring. Fugemasse sprayes enkelt med fugepistol og glattes etterpå for en fin finish. Avhengig av type fugemasse kan du velge mellom ulike farger som hvit, svart, grå, brun eller blå.

Du kan bruke fugemasse til:

  • Samling av ulike underlag og åpninger
  • Reparasjon av sprekker, sprekker og småskader
  • Tetting rundt blant annet vinduer, lister, paneler og karmer

Hvilken type fugemasse bør du velge?

Når du skal velge fugemasse må du først og fremst ta utgangspunkt i hva og hvor du skal fuge. De forskjellige tetningstypene har hver sine spesielle egenskaper, som gjør deres potensielle bruksområder forskjellige fra hverandre.

Malefuge

Malerfuge er typisk en akrylforsegling som brukes til skjøter mellom forskjellige underlag, sprekker, sprekker eller for å reparere mindre skader. Malerfuge er elastisk, noe som gjør den overmalbar og dermed spesielt egnet til maling. Du kan derfor enkelt skjule skjøter og reparasjoner og få en fin finish.

Malingsfuge kan brukes i alle rom innendørs bortsett fra våtrom. Du kan blant annet bruke malefuge til materialer som tre, betong, stein og gips.

Akrylfug

Akrylfug blir også referert til som malingsfuge, da akryl typisk velges for arbeid med malingsfuge. Akrylfuge brukes derfor også til fuger mellom ulike typer overflater samt til reparasjoner av mindre sprekker, sprekker og andre småskader. Akrylfuge har den egenskapen at den i tillegg til å skjøte åpninger og reparere, også tetter. I tillegg gir akrylfuge også en god tetting for luft og gir en lydisolerende effekt.

Med sin elastisitet kan den derfor lett gi etter, slik at du unngår nye sprekker eller sprekker og at malingen sprekker. Akrylfuge brukes derfor ofte sammen med maling, da den kan males over, sammenlignet med for eksempel silikonfuge. Maler du akrylfugen, vil du også forhindre at fugen gulner eller falmer i fargen over tid.

Silikonforsegling

Silikonfuge kalles også våtromsfuge, da den oftest brukes i våtrom eller steder i hjemmet med fukt- eller vanneksponering. Silikonfuge er utviklet for tetting i områder som badet hvor det oppstår fukt og skiftende temperaturer. Silikonfuge kan også med fordel brukes på kjøkkenet til fugen mellom vegg og kjøkkenbord eller rundt oppvaskkum, hvor det er direkte vannpåvirkning. Silikonfuger inneholder soppdrepende midler som bidrar til å beskytte mot vekst av mugg og forhindrer at fugene blir stygge og svarte av belegg.

Byggefuge

Byggefuge er en elastisk fugemasse som kan brukes både innendørs og utendørs. Dens elastisitet gjør den overmalbar og hindrer at malingen over tid sprekker på fugen, noe som gjør den spesielt nyttig å bruke i forbindelse med malearbeid. Byggeskjøt kan også med fordel brukes til tetting rundt vinduer eller lignende utendørs.

Det finnes ulike typer konstruksjonsfuger for ulike formål. De fleste typer kan brukes til de fleste formål, med noen typer brukes til mer spesifikke typer oppgaver som å tette tak, gulv eller andre spesielle områder utendørs.

Fugemasse eller sparkelmasse?

Det er viktig å ta hensyn til omfanget av sprekker, sprekker eller andre småskader som du må bruke fugemasse til. Ved større skader vil det være en fordel å bruke sparkel i stedet og sparkle og deretter pusse overflaten jevnt slik at skaden er usynlig.