Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gi møblene nytt liv med et strøk maling

Blir spisebordet litt slitt på overflaten? Trenger kommoden en oppfriskning? Da er det fortsatt håp! I stedet for å kaste ut de gamle møblene, bør du vurdere å gi de et strøk maling. Med riktig maling kan du få møblene til å se nye og vakre ut og i det lange løp vil det også være billigere enn å bytte det regelmessig.

Du bør imidlertid alltid ta noen forhåndsregler før du begynner å pusse opp et møbel. Sjekk alltid hvilket materiale møblene er laget av, for eksempel metall eller tre, og kjøp en maling som passer til dette. Dersom møblene er av tre og har vært utsatt for fukt, må du sjekke for mulig råte, da møblene i så fall ikke er verdt å male. Sjekk alltid møblene grundig før du kjøper maling.

Alle våre Interior High Finish-produkter er perfekte for møbler, siden de kan brukes på både tre og metall og har en fin tekstur - alt du trenger å gjøre er å velge en glans og farge du ønsker.

Frisk opp møblene med en ny og vakker farge

Å velge riktig farge på et møbel kan lett bli en hodepine. En mørk farge kan ha fordelen av å skjule spor av slitasje og støv bedre enn en lysere nyanse, mens en lys farge vil gi rommet en mer positiv og romslig atmosfære. Den ideelle fargen avhenger selvfølgelig også av fargene i omgivelsene dine, som interiøret og overflatene.

Uansett om du velger den ene eller den andre fargen, bør du ha glansgraden i bakhodet. Ønsker du en blank overflate på møblene dine bør du bruke en maling med en glansgrad på over 50 – fordelen her er at blanke overflater typisk er lettere å rengjøre. Omvendt, hvis du ønsker en matt glans (som er på mote for tiden), bør du velge en maling med en glansverdi under 50.

Jeg vil male spisebordet mitt - hvordan gjør jeg det?

Det er få ting som er mer irriterende enn et spisebord med en klissete og skadet overflate. Derfor kan det være en utmerket idé å friske opp bordet i en ny og annerledes farge.

Vi anbefaler at du maler med en av våre Interiør High Finish malinger, som gir en slitesterk overflate for tre- og metallmøbler. Hvis spisebordet er laget av tre og spisestolene er laget av metall, kan du slå to fluer i en smekk.

  • Vask overflaten så den er fri for kliss og støv.
  • Slip spisebordet med lett sandpapir for å få en fin og jevn overflate.
  • Fjern slipestøv fra spisebordet.
  • Begynn med å påføre en primer på overflaten av bordet ditt. Dette vil hjelpe malingen til å feste seg bedre og gi en jevnere finish.
  • Påfør deretter malingen i lange, jevne strøk. Sørg for å jobbe i små seksjoner slik at malingen ikke tørker ut før du har en sjanse til å blande den.
  • Når malingen er tørr bør du påføre et strøk med klar lakk for å beskytte bordet mot slitasje.