Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Gulvsåpe

Det er viktig å ta godt vare på tregulvene dine, som kan bli utsatt for mye slitasje og smuss over tid. Behandling med gulvsåpe er en enkel måte å sikre godt vedlikehold, holdbarhet og motstandsdyktighet for tregulvene dine.
3 produkter
Flügger Floor Varnish Clean & Care - Pleiesåpe
Fra kr 179
Flügger Natural Wood Gulvsåpe
Fra kr 159
+ evt. lev. kostnader
Flügger Natural Wood Såpeolje
Fra kr 129
+ evt. lev. kostnader
Viser 3 produkter av 3

Hva er gulvsåpe?

Gulvsåpe er en pleiende såpe for rengjøring og metning av ubehandlede eller tidligere behandlede såpe- og lutbehandlede treoverflater. I tillegg til de rengjørende egenskapene metter gulvsåpen også porene i treverket og forhindrer at treverket tørker ut og sprekker opp. Gulvsåpen inneholder også voks, som danner en beskyttende film. Dette gjør overflaten motstandsdyktig mot smuss, skitt, fett og væskegjennomtrengning.

Valg av gulvsåpe

Når du skal ta vare på og vedlikeholde tregulvet ditt, er det først og fremst viktig å behandle det med gulvsåpe i stedet for vanlig universalrengjøringsmiddel. Gulvsåpe inneholder en rekke pleiende og beskyttende egenskaper som er viktige for tregulvets vedlikehold og holdbarhet.

Gulvsåpe finnes også i ulike varianter, avhengig av hvilken type treverk du skal behandle og hvilket resultat du ønsker. En vanlig naturlig gulvsåpe kan brukes på alle tresorter. Den gir et litt gyllent utseende på treverket og brukes derfor ofte på naturtre eller mørkere tresorter.

Hvis tregulvet er lyst eller tidligere er behandlet med hvitpigmentert olje eller lut, anbefales det å bruke en hvitpigmentert gulvsåpe. Denne typen gir treverket en lys, hvitaktig overflate der treets naturlige årer fortsatt er synlige.

Hvis du behandler eik, bør du være oppmerksom på at treets innhold av garvesyre kan stige opp til overflaten når det behandles med gulvsåpe. Dette er bare en naturlig reaksjon i treverket. Det kan imidlertid gjøre treoverflaten litt mørkere, men det kan fjernes med trerens og varmt vann hvis du ønsker det.

Slik behandler du med gulvsåpe

Før du begynner å behandle med gulvsåpe, kan det være en fordel å rengjøre overflaten med et vanlig rengjøringsmiddel for treverk. Dette er spesielt viktig hvis treverket er sterkt tilsmusset. Etterpå kan treverket bygges opp igjen med den opprinnelige behandlingen med gulvsåpe.

  • Begynn med å riste beholderen med gulvsåpe for å sikre at pigmentet fordeler seg i såpen.
  • Fortynn 0,5 liter gulvsåpe med 10 liter kaldt vann. Vannet må ikke være varmere enn 20 grader. Hvis du skal behandle ludbehandlede gulv, kan du fortynne 0,25 liter gulvsåpe med 10 liter kaldt vann. Unngå å blande et høyere konsentrat. Hvis gulvet er sterkt tilsmusset, er det best å vaske det over 2 strøk.
  • Påfør gulvsåpen med en mopp eller en oppvridd lofri klut, og arbeid gullsåpen godt inn i treets årer. Tørk av overflaten med en klut.
  • Avhengig av behov og treets sugeevne, gjenta behandlingen minst to ganger for optimal såpemetning. Vent 15-20 min. mellom hvert strøk.
  • Etter at gulvet har tørket i 2-4 timer, kan du polere gulvet hvis du ønsker det. Da får treverket en smussavvisende og silkeglatt overflate.

Gjenta behandlingen med gulvsåpe 4-6 ganger i året for godt vedlikehold og rengjøring av treoverflaten. Du kan også bruke et trerensmiddel før behandlingen med gulvsåpe hvis overflaten er veldig skitten.

Hva du trenger for behandling med gulvsåpe

  • Mopp
  • Lofri klut eller svamp
  • Rengjøringsmiddel for tre
  • Gulvsåpe