Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Maling fugemasse

Malerfugemasse er en flott måte å skjule fuger, sprekker og spalter innendørs. Etter at malingsfugen har tørket, kan du male over fugen for å skjule alle fuger og reparasjoner helt. Dette gir en vakker finish på malerjobben. Malerkitt kan brukes på mange forskjellige materialer, noe som gjør det til et flott verktøy for mange typer prosjekter i hjemmet.
5 produkter
-25%
Flügger Wall Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 104,25
Ord. pris kr 139
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Flex Seal Pro - MS-fugemasse
Fra kr 141,75
Ord. pris kr 189
-25%
Flügger H2O Seal Pro - Fugemasse
Fra kr 119,25
Ord. pris kr 159
Viser 5 produkter av 5

Hva er en malerfuge?

Malerfuge er en fugemasse som brukes i forbindelse med maling, til sprekker, riss og utbedring av mindre skader. Malerfuge er en akrylbasert fugemasse som er karakterisert som en elastisk fugemasse som kan males over. Den brukes derfor i forbindelse med maling, der den skaper en vakker finish ved å skjule fuger, sprekker eller spalter mellom ulike typer overflater.

Hva kan malingsforsegling brukes til?

Malerfugemasse brukes til fuger mellom ulike underlag, sprekker, spalter eller til å reparere mindre skader. Ettersom malingsfugen kan males over, egner den seg spesielt godt til malerarbeid. Før du maler, er det derfor en god idé å tette fuger eller fuge rundt vinduer, panel og karmer og deretter male. Dette bidrar til å skjule skjøter og gir en vakker finish.

Du kan bruke malerfugemasse innendørs i alle rom i huset unntatt våtrom, der du i stedet bør bruke en silikonfugemasse som tåler fukt og skiftende temperaturer. Du kan også bruke malerfugemasse til materialer som tre, betong, stein, murstein og puss.

Når du bruker malerfugemasse, er det viktig at du tar høyde for en maksimal fugebredde på 2 mm i fuger eller 5 mm ved reparasjon av skader for å oppnå en god finish. Ved bredere fuger eller større skader kan du alternativt bruke en avrettingsmasse i stedet.

Fugemasse brukes til:

  • Skjøter
  • Revner
  • Sprekker
  • Små reparasjoner

Malerfugemasse eller silikonfugemasse?

Forskjellen mellom malertetting og silikonfugemasse er elastisiteten og evnen til å motstå fukt og temperaturendringer. Malerkitt er en akrylbasert fugemasse som har høy elastisitet og kan bøye seg. Dette gjør den overmalbar og brukes derfor vanligvis til maling, da den forhindrer at malingen krakelerer over tid. Malerfugemasse kan brukes til alle rom i huset unntatt badet. Her brukes i stedet en silikonfugemasse, da den tåler fukt og skiftende temperaturer. Silikonfugemasse har imidlertid ikke den samme elastisiteten som malerfugemasse og brukes derfor ikke til maling.